Az FIA is reagált a Forma-1 eladására

Reagált a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is a Forma-1 nemrégiben történt eladására – a szövetség közleményben tudatta, szeretne több információt kapni az üzletről.


Reagált a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is a Forma-1 nemrégiben történt eladására – a szövetség közleményben tudatta, szeretne több információt kapni az üzletről.

A Libery Media nevű amerikai médiaóriás szerdán jelentette be, hogy megkezdte a Forma-1 részvényeinek felvásárlását, így 2017 első negyedében már többségi tulajdonosa lesz a száguldó cirkusznak.

A bejelentést követő napon az FIA is közleményt adott ki, melyben tájékoztatott arról, „nem vettek részt az egyeztetésekben”, éppen ezért „szeretnének további információkat kapni a tranzakcióval kapcsolatban”.

A sportot irányító testület a kiadott kommünikében leírja, szívesen tárgyalóasztalhoz ülnek az érintettekkel, hogy megvitassák a megállapodás részleteit, illetve egyeztessenek arról, hogy az üzletnek milyen hatása lesz az FIA kiemelt bajnokságára, a Forma-1-re.

Jean Todt, a szervezet elnöke mindeközben elismerte a Liberty Media sportban és médiában szerzett szakértelmét, és kíváncsian várja az együttműködést a vállalattal.

„Bár az még egyelőre nem világos, hogy az eladás milyen hatással lesz az FIA Forma-1-es bajnokságára, örömmel veszünk egy ilyen hosszú távra szóló beruházást egy olyan vállalat részéről, melynek ilyen kiterjedt portfóliója van a sportot, a médiát és a szórakoztatóipart tekintve” – mondta a francia szakember.

„Szeretnénk a jövőben szorosan együttműködni velük annak érdekében, hogy tovább javítsunk a Forma-1-en, és bevezessük a fiatalabb generációt a motorsportok világába.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!