Az FIA jóváhagyta a koronavírus-protokollt az F1-es versenyekre - F1VILÁG.HU

Az FIA jóváhagyta a koronavírus-protokollt az F1-es versenyekre

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) pénteki ülésén jóváhagyta azokat a Forma-1-es szabályváltoztatásokat, melyek lehetővé teszik a koronavírus-járvány miatti protokollok alkalmazását a két hét múlva esedékes Osztrák Nagydíjtól kezdve.

Az F1-es világbajnokság Spielbergben rajtol el július első versenyhétvégéjén, egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert.

A Forma-1 csapatai szigorú biztonsági intézkedések mellett dolgoznak majd, és kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a higiéniára. Ennek megfelelően a versenyhétvégék során megváltozik a rajtprocedúrák, hiszen kevesebb szakember dolgozhat majd a rajtrácson, és a dobogós ceremóniák sem olyanok lesznek, mint korábban.

Az előírások szerint az FIA versenybírói „kivételes körülmények között” távolról is tevékenykedhetnek majd.

Annak ismeretében, hogy idén bizonyos helyszíneken több futamot is rendeznek, módosítanak a gumikiosztásra vonatkozó regulákon is, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsanak az FIA-nak és a Pirellinek.

Emellett több olyan, jövőbeli módosítást is ratifikált a tanács, melyet az FIA, az F1 és a csapatok közösen hoztak meg annak érdekében, hogy kontroll alatt tartsák a költségeket a következő szezonokban. Meghatározták például azokat az alkatrészeket, melyek fejlesztését befagyasztják, illetve a zsetonrendszer működését is részletezték a szabálykönyvben.

2021-re pedig az aerodinamikai tesztekre vonatkozó korlátozásokon finomítottak.

A Motorsport Világtanács (WMSC) formálisan elfogadta a Forma-1 által már bejelentett 2020-as versenynaptárat is, mely tehát hivatalosan így alakul az első 8 verseny esetében:

július 3-5.: Osztrák Nagydíj
július 10-12.: Stájer Nagydíj
július 17-19.: Magyar Nagydíj
július 31. – augusztus 2.: Brit Nagydíj
augusztus 7-9.: 70. évforduló Nagydíja
augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj
augusztus 28-30.: Belga Nagydíj
szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!