Az FIA kiadta az előzetes nevezési listát - F1VILÁG.HU

Az FIA kiadta az előzetes nevezési listát

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalos weboldalán tette közzé a 2012-es forma-1-es világbajnoki sorozat előzetes nevezési listáját.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalos weboldalán tette közzé a 2012-es forma-1-es világbajnoki sorozat előzetes nevezési listáját.

A legnagyobb meglepetést kétségkívül a Lotus Renault GP alakulata jelenti, mely csapat jövőre már Lotus F1 Team néven vesz részt a szériában. Ugyan Vitaly Petrov érvényes szerződéssel rendelkezik a jövő évre vonatkozóan, a csapat egyelőre mégsem nevezte őt a következő évadra.

Mint azt Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke elárulta, továbbra sem tudni, ki lesz az újonnan szerződtetett Kimi Räikkkönen csapattársa a brit alakulatnál. Petrov menedzsere, Oksana Kosachenko nemrégiben elárulta, tíz napos ultimátumot kaptam a Lotustól arra, hogy eldöntsék, az orosz versenyző távozik-e a csapattól, vagy mindenképp maradni szeretne a jövő évben.

A Sahara Force India alakulatánál továbbra sincs változás: egyelőre nem tudni, milyen párossal indul a csapat 2012-ben, noha szinte biztosra vehető, hogy Paul di Resta jövőre is lehetőséget kap, és német lapértesülések szerint az sem kétséges, hogy Nico Hülkenberg lesz a csapattársa.

A gárda német versenyzője, Adrian Sutil így feltehetően távozni kényszerül, és a Williamsnél találhat menedéket, mely csapat szintén nem nevezte meg hivatalosan versenyzőit. Hasonló a helyzet egyébként a Toro Rossónál, valamint a HRT csapatánál is, noha a spanyol kiscsapat korábban már bejelentette, hogy Pedro de la Rosával vág neki a következő bajnokságnak. Utóbbi istálló neve mellett az sem szerepel még, hogy milyen motorokkal teljesíti a 2012-es évet.

Az FIA által kiadott lista szerint a jövőre már Team Caterham néven futó Lotus továbbra is a Heikki Kovalainen – Jarno Trulli párossal vesz részt a küzdelmekben, míg a Virginnél nemrégiben nyert megerősítést, hogy a francia Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa.

RED BULL RACING (AUT)
Red Bull Racing Renault

1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber

VODAFONE MCLAREN MERCEDES (GBR)
McLaren Mercedes

Hirdetés

3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton

SCUDERIA FERRARI (ITA)
Ferrari

5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa

MERCEDES GP PETRONAS F1 TEAM (DEU)
Mercedes

7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg

LOTUS F1 TEAM (GBR)
Lotus Renault

9. Kimi Raikkonen
10. nincs döntés

SAHARA FORCE INDIA F1 TEAM (IND)
Force India Mercedes

11. nincs döntés
12. nincs döntés

SAUBER F1 TEAM (CHE)
Sauber Ferrari

14. Kamui Kobayashi
15. Sergio Perez Mendoza

SCUDERIA TORO ROSSO (ITA)
STR Ferrari

16. nincs döntés
17. nincs döntés

AT&T WILLIAMS (GBR)
Williams Renault

18. nincs döntés
19. nincs döntés

TEAM CATERHAM (MAL)
Caterham Renault

20. Heikki Kovalainen
21. Jarno Trulli

HRT F1 TEAM (ESP)
nincs döntés

22. nincs döntés
23. nincs döntés (Pedro de la Rosa aláírta már szerződését)

MARUSSIA F1 TEAM (RUS)
Marussia Cosworth

24. Timo Glock
25. Charles Pic

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!