Friss hírek

Az FIA kijelölte az F1-es versenyigazgatót a Bahreini Nagydíjra

Niels Wittich lesz a versenyigazgató a 2022-es Forma-1-es szezon első versenyén, a hétvégi Bahreini Nagydíjon – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Az elmúlt években versenyigazgatóként tevékenykedő Michael Masit a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történtek fényében menesztették posztjáról, az FIA pedig még februárban bejelentette, a versenyigazgatói feladatokat az idei évtől kezdődően felosztják majd a Forma-1-ben.

A 2022-es idény során Niels Wittich és Eudardo Freitas dolgozik majd versenyigazgatóként, a hétvégi Bahreini Nagydíjon pedig előbbi szakember lesz majd szolgálatban. Wittich korábban a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Forma-E-ben tevékenykedett, ám már korábban a tervek között szerepelt, hogy feljebb lép a Forma-1-be.

Hirdetés
 

Tavaly főállásban a DTM versenyigazgatója volt, idén pedig Michael Masi mellett helyettes versenyigazgatóként dolgozott volna, főleg a Forma-2-es és Forma-3-as versenyek felügyeletét bízták volna rá. Masi menesztésével viszont még komolyabb feladat vár rá, hiszen az előttünk álló idény során ő lesz az F1-es versenyigazgató is Eduardo Freitas mellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!