Friss hírek

Az FIA ma prezentálja az abu dhabi jelentést a csapatoknak

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn, azaz ma prezentálja a Forma-1-es csapatok felé a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatban elvégzett belső vizsgálatának eredményeit.

A 2021-es idény utolsó futama nagy vihart kavart a száguldó cirkuszon belül, Michael Masi versenyigazgatót pedig rengeteg kritika érte a versenyen meghozott döntései miatt, melyekkel befolyásolhatta a világbajnokság végeredményét. Az Abu Dhabi Nagydíjat Max Verstappen nyerte meg, az utolsó körben friss abroncsokkal megelőzve az addig élen álló Lewis Hamiltont, ezzel pedig a világbajnoki címet is bezsebelte.

Mivel Masi versenyigazgatói jogkörével élve felülbírálta a szabályokat a szezonzárón, az FIA pedig januárban jelentette be, belső vizsgálatot indít az ügyben. A vizsgálat mostanra befejeződött, eredményeit pedig még a mai nap folyamán megismerhetik a csapatok az F1 Bizottság ülésén.

Hirdetés
 

Azt már most tudni lehet, hogy komoly átszervezésekre lehet számítani az FIA-nál, jó eséllyel a versenyigazgatói feladatokat is felosztják majd. Azt viszont nem tudni, hogy Masi megtarthatja-e pozícióját. A Forma-1 vezetősége viszont már korábban jelezte, 2022-ben a csapatfőnökök nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatba a versenyigazgatóval a futamok közben, így nem fordulhat elő az, ami sok esetben megtörtént tavaly, hogy nyomást gyakorolnak rá.

A Mercedes a szezonzárót követően jelezte fellebbezési szándékát, végül azonban elállt ettől. Jelezte ugyanakkor, el fogja számoltatni az FIA-t a történtekkel kapcsolatban. A hírek szerint Lewis Hamilton is a vizsgálat eredményétől tette függővé jövőjét, ám szinte bizonyos, hogy a hétszeres világbajnok idén is ott lesz a Forma-1-es mezőnyben.

Az FIA belső vizsgálatának eredményeit, illetve a meghozott intézkedéseket a szezonnyitót követő napokban, márciusban ismerheti meg a közvélemény, ám jó eséllyel márt korábban beszámolhatunk a fejleményekről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!