Az FIA magyarázatot vár a történtekre

Az FIA azonnal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, miként történhetett meg az, hogy egy pályabíró a pályán maradt, mikor a biztonsági autós fázis után újraindították a Szingapúri Nagydíjat.


Az FIA azonnal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, miként történhetett meg az, hogy egy pályabíró a pályán maradt, mikor a biztonsági autós fázis után újraindították a Szingapúri Nagydíjat.

A biztonsági autót már az első körben pályára küldték, miután Nico Hülkenberg csúnyán összetörte autóját a rajtnál és rengeteg törmelék került a pályára, ráadásul leamortizálódott autója is a célegyenesben maradt.

A mezőnyt azonban már a harmadik körben elengedte a biztonsági autó, azonban mikor az élen álló Nico Rosberg ráfordult a célegyenesre, annak végén feltűnt egy a pályát még takarító pályamunkás, aki azonnal elkezdett rohanni a pálya széle felé – amit szerencsére el is ért, mielőtt megérkeztek a versenyautók közel 300km/h-s tempóval.

Az FIA szóvivője elmondta, hogy minden a megszokott módon zajlott, a versenyirányítás háromszor is visszajelzett és megerősítette, hogy tiszta a pálya, mehet az újraindítás.

„Tisztázni szeretnénk a dolgot, hogy a jövőben ne fordulhasson elő még egyszer ilyen és ehhez hasonló eset” – mondta az FIA szóvivője.

A tavalyi Szingapúri Nagydíj sem volt zökkenőmentes, akkor egy részeg néző jutott be a pályára, és miatta kellett beküldeni a biztonsági autót.

„Nagyon meredek volt” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. „Tavaly egy részeg néző zavarta meg a körözést, most pedig egy pályamunkás maradt bent, de szerencsére senki nem sérült meg.”

„Azonban azt gondolom, hogy meg kell dicsérni a versenyirányítást, mert nagyon gyorsan kihozták a biztonsági autót és pont ez az, amit kértünk tőlük, hogy ne kelljen évekig lassú tempóban körözni. Talán a gyorsaság miatt esett hiba a rendszerbe, nem tudom, de ki kell vizsgálni a helyzetet.”

Rosberg elmondta, hogy megijedt, mikor meglátta az embert a pályán, így picit lassítania is kellett, de sok időt nem vesztett.

„Igen, nagyon necces volt” – mondta a futamgyőztes. „Mi sem, talán ő sem számított ilyen gyorsa újraindításra. Szerencsére gyorsan ki tudott futni, így nem történt baj.”

„Nem jó érzés egy embert látni magad előtt a pályán, mikor 300km/h-val száguldozol.”

Csapattársa, Lewis Hamilton, aki Daniel Ricciardóval volt harcban a következőket mondta: „Nem okozott különbséget, mert mikor megláttam, már mellette voltam.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS