Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Az FIA megfontolja a Hondával kapcsolatos döntését

Egyáltalán nem biztos, hogy kizárják az idényközi fejlesztésekből a Forma-1-es motorgyártókhoz újonnan csatlakozó Hondát – a japánok dühösek az FIA döntése miatt, így a testület megfontolja álláspontját.Egyáltalán nem biztos, hogy kizárják az idényközi fejlesztésekből a Forma-1-es motorgyártókhoz újonnan csatlakozó Hondát – a japánok dühösek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése miatt, így a sportot iránytó testület megfontolja álláspontját.

Az elmúlt héten robbant a bomba, a szabályok pontatlan megfogalmazása miatt a Forma-1 három motorszállítója, a Mercedes, a Ferrari és a Renault szabadon fejlesztheti erőforrásait a 2015-ös idény során, miután azonban a Honda csak az idei évtől kezdődően vesz részt újra a sorozatban, őket nem érinti mindez.

A japán vállalat és partnere, a McLaren azonnal az FIA-hoz fordult, az Autosprint című olasz lap értesülései szerint pedig a Forma-1 irányító testülete a motorgyártók keddi, genfi ülésén meg is hallgatta a japánok álláspontját.

A lap azt írja, az FIA megfontolja a Honda kizárásával kapcsolatos döntését, és két hét múlva esedékes ülésén ismét állást foglal az ügyben.

Mindeközben azt pletykálják, ha a Honda mégsem jár sikerrel, van egy B-terve is. Eszerint a McLaren csapata minden egyes, szezon közben a riválisok által bevetett fejlesztést tiltakozással fogad majd arra a szabályra hivatkozva, hogy egy gyártónak tilos több homologizált erőforrást bevetnie egy idény során.

A Marca című spanyol lap egy szóvivőre hivatkozva azt írja, a Hondánál nagyon „idegesen és szomorúan” fogadták az FIA korábbi döntését, ennél többet azonban a japánok egyelőre nem szeretnének mondani az üggyel kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!