Az FIA megfontolja a Hondával kapcsolatos döntését

Egyáltalán nem biztos, hogy kizárják az idényközi fejlesztésekből a Forma-1-es motorgyártókhoz újonnan csatlakozó Hondát – a japánok dühösek az FIA döntése miatt, így a testület megfontolja álláspontját.



Egyáltalán nem biztos, hogy kizárják az idényközi fejlesztésekből a Forma-1-es motorgyártókhoz újonnan csatlakozó Hondát – a japánok dühösek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése miatt, így a sportot iránytó testület megfontolja álláspontját.

Az elmúlt héten robbant a bomba, a szabályok pontatlan megfogalmazása miatt a Forma-1 három motorszállítója, a Mercedes, a Ferrari és a Renault szabadon fejlesztheti erőforrásait a 2015-ös idény során, miután azonban a Honda csak az idei évtől kezdődően vesz részt újra a sorozatban, őket nem érinti mindez.

A japán vállalat és partnere, a McLaren azonnal az FIA-hoz fordult, az Autosprint című olasz lap értesülései szerint pedig a Forma-1 irányító testülete a motorgyártók keddi, genfi ülésén meg is hallgatta a japánok álláspontját.

A lap azt írja, az FIA megfontolja a Honda kizárásával kapcsolatos döntését, és két hét múlva esedékes ülésén ismét állást foglal az ügyben.

Mindeközben azt pletykálják, ha a Honda mégsem jár sikerrel, van egy B-terve is. Eszerint a McLaren csapata minden egyes, szezon közben a riválisok által bevetett fejlesztést tiltakozással fogad majd arra a szabályra hivatkozva, hogy egy gyártónak tilos több homologizált erőforrást bevetnie egy idény során.

A Marca című spanyol lap egy szóvivőre hivatkozva azt írja, a Hondánál nagyon „idegesen és szomorúan” fogadták az FIA korábbi döntését, ennél többet azonban a japánok egyelőre nem szeretnének mondani az üggyel kapcsolatban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!