Az FIA megkegyelmezett a csapatoknak

Haladékot kaptak a Forma-1 csapatai, így a hétvégi Spanyol Nagydíjon még korlátozások nélkül használhatják a kipufogógáz által fújt diffúzort – számolt be kedden este az Autosport.


Haladékot kaptak a Forma-1 csapatai, így a hétvégi Spanyol Nagydíjon még korlátozások nélkül használhatják a kipufogógáz által fújt diffúzort – számolt be kedden este az Autosport.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pontosítani kívánja a fent megnevezett rendszerre vonatkozó regulákat, így a csapatok nem használhatnának olyan motorvezérlést, mely lehetővé teszi, hogy a kipufogógázok akkor is áramoljanak az autó diffúzorára, ha a versenyző éppen nem nyomja a gázpedált.

A sportot irányító testület a csapatokkal való egyeztetést követően úgy döntött azonban, hogy Barcelonában még nem változtatja meg a fújt diffúzorokra vonatkozó előírásokat.

Az Autosport megbízható forrására hivatkozva leírja, hogy az FIA egyelőre nem avatkozott be, mert a szabálymódosítás számos „előre nem látható és nem szándékolt következménnyel” járna, mely elkerülte az FIA figyelmét.

A brit lap kedd esti cikkében leírja, pontos információk nincsenek az említett következményekről, ám feltételezi, hogy azok a csapatok, melyek a legnagyobb mértékben profitáltak a fújt diffúzorból, vélhetően nehézségekbe ütköznének autóik felkészítése során, amennyiben már az előttünk álló versenyhétvégén életbe lépnének a szabálymódosítások.

Bár a motorvezérléssel kontrollált fújt diffúzort egyelőre tovább használhatják a csapatok, az Autosport szerint a Technikai Munkacsoport következő ülésén mindenképp napirendre kerül a téma.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!