Az FIA nem aggódik az US F1 indulása miatt - F1VILÁG.HU

Az FIA nem aggódik az US F1 indulása miatt

HIRDETÉS

Az FIA Szenátus újonnan kinevezett elnöke, Nick Craw cáfolta, hogy veszélyben lenne a Team US F1 jövő évi indulása, és megerősítette, hogy az amerikai csapat a múlt héten befizette a vissza nem térítendő közel félmillió dolláros nevezési díjat.

Az FIA Szenátus újonnan kinevezett elnöke, Nick Craw cáfolta, hogy veszélyben lenne a Team US F1 jövő évi indulása, és megerősítette, hogy az amerikai csapat a múlt héten befizette a vissza nem térítendő közel félmillió dolláros nevezési díjat.

Bár a csapat sportigazgatója, Peter Windsor a hét elején elmondta, hogy minden a legnagyobb rendben halad a felkészüléssel, egyre többen beszélnek arról, hogy veszélyben van az US F1 jövő évi indulása.

Bár az FIA nem szokta kommentálni az ilyen és ehhez hasonló híreszteléseket, Craw úgy érezte, hogy tisztáznia kell a helyzetet, és a Speed TV-nek adott interjújában elmondta, hogy számítanak a charlotte-i székhelyű csapat indulására.

“Bizonyára vannak néhányan, akik azt szeretnék, ha az amerikai csapat nem tudna rajthoz állni, hogy megörökölhessék a helyüket” – mondta a szövetség új elnöke, Jean Todt alatt dolgozó amerikai szakember.

“Korábban csak akkor tekintettük érvényesnek a nevezést, ha beérkezett a számlánkra a nevezési díj. És természetesen a nevezési díjat nem térítjük vissza, amennyiben a csapat valamilyen oknál fogva mégsem tudja vállalni az indulást. Ez egyfajta biztosíték.”

“Ha bizonyítékot akarnak arra, hogy az US F1 ott lesz-e a rajtrácson, avagy sem, akkor azt elmondhatom, hogy tíz nappal ezelőtt befizették a nevezési díjat, ami közel 440 000 dollár, szóval ott lesznek, és büszkévé tesznek minket.”

Craw azt is reméli, hogy az amerikai csapat érkezése előremozdítja majd a tárgyalásokat, és hamarosan visszatérhetnek az Egyesült Államokba.

“Úgy gondolom, hogy mindenki, a kereskedelmi jogok tulajdonosaitól kezdve a csapatokon, a szponzorokon át, a versenyzőkig, problémát lát abban, hogy hiányzik az Amerikai Nagydíj a versenynaptárból” – folytatta.

“Ez a világ elsőszámú piaca, és mindenki itt akar lenni, és szükségét látja, hogy ott legyen. Viszont csak egyetlen olyan pálya van az Államokban, amely alkalmas forma-1-es futam rendezésére, ez pedig Indianapolis. A vezetőséggel pedig egyhamar nem fogunk tudni megegyezni.”

Az utolsó Amerikai Nagydíj 2007-ben került megrendezésre, és az idei volt az első olyan év a sportág történetében, hogy egyetlen észak-amerikai futamot sem rendeztek, miután Kanada is kikerült a versenynaptárból.

Hirdetés

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone legszívesebben egy nagyvárosba, méghozzá New York utcáira vinné a versenyt, amit az FIA magas rangú tagja is támogat.

“Manapság egy egész kis világot építenek a pályák mellé, ahogy azt Abu Dhabiban is láthattuk, de erre nincs elkülönített forrás az Egyesült Államokban, így jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy ideiglenesen kialakított utcai pályán rendezünk futamot egy nagyváros környékén. Bízom abban, hogy ez a közeljövőben megvalósulhat” – tette hozzá Craw.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!