Az FIA nem engedi, hogy csaljon a McLaren - F1VILÁG.HU

Az FIA nem engedi, hogy csaljon a McLaren

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség egy külön felügyelő bevonásával próbál bizonyosságot szerezni arról, hogy a McLaren valóban egyenlő feltételek mellett küldi-e harcba versenyzőit a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség egy külön felügyelő bevonásával próbál bizonyosságot szerezni arról, hogy a McLaren valóban egyenlő feltételek mellett küldi-e harcba versenyzőit a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Azt követően, hogy a McLaren szerdán kiadott közleményében ismét megerősítette, az eddigiekhez hasonlóan a szezonzárón is egyenlő bánásmódban részesíti majd versenyzőit, az FIA az esetleges félreértések elkerülése érdekében, még szigorúbban figyeli majd a wokingi alakulatot, és egy külön felügyelőt rendel ki a McLarenhez a Brazil Nagydíjon.

Mindezt a Spanyol Motorsport Szövetség elnöke, Carlos Garcia árulta el, aki a McLaren csapatvezetője, Ron Dennis meghívásának eleget téve szintén részt vesz majd a szezonzáró megmérettetésen.

“Igen, valóban igaz, hogy az FIA egy külön felügyelőt jelölt ki a McLarenhez, hogy biztosan ne történjen semmi rossz Fernandóval, különösen az időmérő edzésen, ahol az elmúlt versenyeken néha érdekes, furcsa dolgok történtek” – mondta Garcia az AS-nek adott nyilatkozatában.

“Október 3-án találkoztam Max Mosley-val, akinek elmondtam aggodalmaimat Fernandóval kapcsolatban. Ez nem titok, és ő megnyugtatott engem.”

Alonso a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzését követően csalódottságának adott hangot, ugyanis nem értette, miért vesztett olyan sok időt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben. A kétszeres világbajnok akkor kritikus szavakkal illette csapatát a spanyol riportereknek, akik kapva kaptak az alkalmon, és azonnal arról kezdtek el cikkezni, hogy a McLaren szándékosan hátráltatta Fernandót.

Garcia azonban biztos benne, hogy a wokingi alakulat egyenlő bánásmódban részesíti majd versenyzőit, és cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csak azért utazik el a szezonzáróra, hogy saját szemével bizonyosodjon meg erről.

“Két spanyol versenyző is van a csapatban, így teljesen érthető, hogy a Spanyol Motorsport Szövetség jelen lesz a versenyen” – mondta. “Biztos vagyok benne, hogy a szezon utolsó versenyén mindkét pilóta azonos feltételek mellett szállhat majd harcba a bajnoki címért, és a csapat sportszerű lesz mindkettejükkel.”

A Mclaren csapavezetője, Ron Dennis mindig is hangoztatta, hogy Alonso és Hamilton azonos bánásmódban részesül, még ha egyesek azt is gondolják, hogy a vezetőség kivételezik a brit újonccal.

“A Vodafone McLaren Mercedes istálló, ahogy eddig is, a szezonzáró Brazil Nagydíjon is egyenlő feltételekkel küldi harcba versenyzőit, akik szabadon harcolhatnak majd egymással a bajnoki címért. A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyerje az egyéni bajnoki címet” – mondta a közleményben Dennis.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!