Az FIA nem engedi, hogy Sainz vezesse a Ferrarit Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Az FIA nem engedi, hogy Sainz vezesse a Ferrarit Abu Dhabiban

HIRDETÉS
Elutasította a Ferrari kérését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így Carlos Sainz nem vezetheti a vörösök versenyautóját a jövő heti abu dhabi teszten.
GP SAKHIR  F1/2020 - DOMENICA 06/12/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Az egynapos gyakorlást a szezonzáró utáni kedden tartják majd, a tesztet eredetileg fiatal versenyzők számára írták ki, a Renault azonban nemrég engedélyt kapott arra, hogy Fernando Alonso is autóba üljön – a spanyol pilóta ugyanis 2 éve nem versenyzett a száguldó cirkuszban.

Ennek köszönhetően a Red Bull is autóba ültetheti korábbi rutinos pilótáját, Sebastien Buemit, a Ferrari pedig abban bízott, már jövő héten elkezdhet dolgozni Carlos Sainzcal.

Mivel azonban a spanyol pilóta idén versenyzett a Forma-1-ben, az FIA nem adott engedélyt a maranellóiaknak.

Legalábbis ezt írja a Motorsport.com: a lap szerint az FIA F1-es versenyigazgatója kedden levelet küldött a csapatoknak, melyben azt írta, nem fognak enyhíteni a tesztekre vonatkozó regulákon.

Masi világossá tette, az FIA álláspontja az, hogy csak abban az esetben biztosítanak lehetőséget olyan pilótáknak, akik kettőnél több nagydíjon álltak rajthoz, ha 2020-ban nem versenyeztek a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!