Az FIA nem fog „fegyvert rántani” Hornerre, bár az ügy egyértelműen árt az F1-nek - F1VILÁG.HU

Az FIA nem fog „fegyvert rántani” Hornerre, bár az ügy egyértelműen árt az F1-nek

HIRDETÉS
Nem fog „fegyvert rántani” Christian Hornerre a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a brit szakember zaklatási ügye kapcsán, a szervezet elnöke, Mohammed Ben Sulayem azonban leszögezte, a téma kétségkívül árt a sportágnak.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Mohammed ben Sulayem, FIA President, on the grid during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Horner ellen még februárban indított belső vizsgálatot a Red Bull Racing osztrák anyavállalata egy női munkavállaló panasza alapján. A külső szakértő által lefolytatott eljárás konklúzióját végül szerdán hozta nyilvánosságra a Red Bull: eszerint Horner ártatlan, így a továbbiakban is megtarthatja helyét a csapatfőnöki székben.

Csütörtök este azonban egy ismeretlen email címről olyan dokumentumok jutottak el Forma-1-es újságírókhoz, csapatfőnökökhöz, valamint az FIA és az F1 magasrangú képviselőihez, melyek állítólagosan azt támasztják alá, Horner valójában nem ártatlan az ügyben. Ezen dokumentumok hitelességét állítólagosan a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 is vizsgálja, ám egyik szervezet sem akar a tények konkrét ismerete nélkül intézkedéseket tenni. A Bahreini Nagydíj hétvégéjén az F1 és az FIA vezetői egyeztetéseket is folytatnak a témában.

Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem a Financial Times kérdésére beszélt arról, szerinte hiba lenne „fegyvert rántani” az ügy kapcsán, ugyanakkor „minden olyan panaszt megvizsgálnak, mely saját megfelelési tisztviselőjük révén” érkezik be hozzájuk.

„Ez árt a sportnak” — szögezte Ben Sulayem. „Ártalmas emberi szinten. Most van a szezon eleje. Az F1 pedig annyira népszerű lett. Egyszerűen élveznünk kell az idénykezdetet. A versengésre kell figyelnünk. Miért is árnyékoljuk be negativitással?”

Horner az ügy kapcsán továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, az ellene lefolytatott belső vizsgálatot pedig nem kommentálja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA nem fog „fegyvert rántani” Hornerre, bár az ügy egyértelműen árt az F1-nek
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!