Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Az FIA nem vizsgálja újra a Mercedesek balesetét

Nem kíván újra vizsgálatot indítani Nico Rosberg és Lewis Hamilton vasárnapi balesetével kapcsolatban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Nem kíván újra vizsgálatot indítani Nico Rosberg és Lewis Hamilton vasárnapi balesetével kapcsolatban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Mercedes versenyzői a futam második körében ütköztek össze, amikor Rosberg a Les Combes nevű kanyarban megpróbálta visszaelőzni csapattársát. A manőver közben a német versenyző autójának első szárnyával kivágta Hamilton bal hátsó abroncsát, ami miatt az angol végül nem tudott pontot szerezni a futamon.

Rosberg így 29 pontosra növelte előnyét az összetettben – miután másodikként intette le a kockás zászló –, a versenybírók pedig nem büntették a bajnoki éllovast.

Az eset után a Mercedes vezérkara összeült a versenyzőkkel, ezt követően pedig Hamilton úgy nyilatkozott, Rosberg bevallotta, szándékosan okozta a balesetet.

„Gyakorlatilag kijelentette, hogy szándékos volt. Azt mondta, elkerülhette volna. Azt mondta, azért csinálta, hogy megmutassa!” – mondta a 2008-as világbajnok.

Az FIA stewardjai a futam közben megvizsgálták az esetet, ám mivel versenybalesetnek minősítették azt, nem helyeztek kilátásba szankciót. Hamilton legutóbbi nyilatkozata – miszerint Rosberg bevallotta, elkerülhette volna a balesetet – rögtön spekulációkat indított el, melyek szerint az FIA újra kivizsgálhatja az ügyet.

Az FIA Nemzetközi Sportkódexének 13.10-es cikkelye lehetőséget is biztosít erre, amennyiben új bizonyítékokra derül fény, a sportot irányító testületnél azonban nem gondolják úgy, hogy Rosberg kijelentése – illetve Hamilton nyilatkozata – bármiben is változtatna a stewardok álláspontján.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke ráadásul később azt mondta, Hamilton félreértelmezte Rosberg szavait.

„Nico arra gondolt, hogy Lewisnak kellett volna helyet hagynia, és hogy ezt ő nem tette meg” – mondta a szakember.

„Szóval nem értettek egyet egy nagyon heves vitában, de nem volt szándékos a baleset. Ez nonszensz.”

Az FIA akkor vizsgálná csak ki újra az ügyet, ha Hamilton formális tiltakozást nyújtana be csapattársa ellen és újabb vizsgálatot kérne – ez azonban nagy valószínűséggel nem fog megtörténni.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS