Az FIA nem zárja ki a Red Bullt a Maláj Nagydíjról

A Nemzetközi Automobil Szövetség ugyan zöld jelzést adott a Red Bull Racingnek a versenyzésre, azonban kijelentette, továbbra is vizsgálja, hogy minden rendben van-e az RB4-es modell felfüggesztésével.

A Nemzetközi Automobil Szövetség ugyan zöld jelzést adott a Red Bull Racingnek a versenyzésre, azonban kijelentette, továbbra is vizsgálja, hogy minden rendben van-e az RB4-es modell felfüggesztésével.

Az osztrák tulajdonban lévő alakulat megkezdhette a szombat reggeli szabadedzést Sepangban, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, nem zárja ki a csapatot a Maláj Nagydíjról, David Coulthard pénteki látványos bukását követően.

Az FIA a pénteki edzések után felszólította a Red Bull Racing vezetését, hogy juttassanak el hozzájuk egy technikai jelentést, amelyben kifejtik és elmagyarázzák, miért ne zárják ki őket a Maláj Nagydíjról biztonsági okok miatt, miután Coulthard csúnyán összetörte autóját a reggeli edzésen.

A csapat vezetője, Christian Horner, technológiai vezetője, Adrian Newey, és menedzsere, Jonathan Wheatley a második edzés vége után azonnal felkereste a sportfelügyelőket, hogy magyarázatot adjanak David Coulthard délelőtti balesetére.

A skót versenyző szemre igen látványosat bukott, mikor a tizenhármas kanyarban kicsúszott a ma reggeli edzésen.

Az autó első felfüggesztése (mintha porcelánból lett volna) kettétörött, ahogy nekicsapódott a kerékvetőnek, majd a Red Bull a külső íven a kavicságyban rekedt.

Coulthard szintén a felfüggesztés eltörése miatt esett ki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, miután összeütközött Felipe Massa Ferrarijával, így többen megkérdőjelezték az RB4-es modell szilárdságát, és ütésállóságát.

A megbeszélés után a sportfelügyelők arra kérték a vezetőséget, hogy juttassanak el hozzájuk egy teljes technikai jelentést, amiben meggyőzik őket arról, hogy teljesen biztonságos az autó.

A sportszabályzat egyértelműen kimondja, hogy a stewardok minden gondolkodás nélkül kizárhatják a konstrukciós hiba miatt veszélyesnek minősített versenyautókat.

Azt követően, hogy áttanulmányozta a beküldött dokumentumokat, az FIA szombat reggel kiadott közleményében megerősítette, hogy a Red Bull Racing folytathatja a versenyzést a hétvégén Sepangban, azonban továbbra is vizsgálják, mi történt pontosan Coulthard felfüggesztésével.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS