Orosz Nagydíj
Az F1-es Orosz Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen próbálta lesöpörni a Hamilton-témát Szocsiban
Perez: Egyes csapattagok már titkolóznak előttem
Koronavírusos a Forma-1 száguldó riportere
Norris: Szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Az FIA reagált a kritikákra: Jogos volt Perez büntetése

Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance
Fotó: Racing Point
Michael Masi, az FIA versenyigazgatója szerint megérdemelten kapott büntetést a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt Sergio Perez és Daniil Kvyat a Spanyol Nagydíjon.

A vasárnapi Spanyol Nagydíjon Perez és Kvyat is büntetést kapott a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt – a döntéssel a mexikói egyáltalán nem értett egyet, és ennek hangot is adott a futamot követően.

Perez Hamiltont engedte el maga mellett, ám a versenybírák szerint nem volt megfelelő a manőver, ezért 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, így elveszítette 4. helyét és az 5. pozícióba csúszott vissza

Masit a futam után megkérdezték a kritikákról, és elmondta, szerinte jogosan szankcionálták Perezt, valamint később Daniil Kvyatot is. 

„Véleményem szerint mindkettejüknek túl sok ideig tartott, hogy elmenjenek az útból” – mondta a versenyigazgató. „A második versenyhétvégén a versenyzői megbeszélésen megegyeztünk, hogy az idei évben keményebben lépünk fel, ha valaki figyelmen kívül hagyja a kék zászlót.

„A szabály valahogy úgy fogalmaz, hogy a másik autót az első adandó alkalommal el kell engedni, és van egy bizonyos mértékű mozgástér. De ebben az esetben mindketten egyértelműen tovább maradtak ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS