Az FIA reagált a kritikákra: Jogos volt Perez büntetése - F1VILÁG.HU

Az FIA reagált a kritikákra: Jogos volt Perez büntetése

HIRDETÉS
Michael Masi, az FIA versenyigazgatója szerint megérdemelten kapott büntetést a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt Sergio Perez és Daniil Kvyat a Spanyol Nagydíjon.
Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance

A vasárnapi Spanyol Nagydíjon Perez és Kvyat is büntetést kapott a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt – a döntéssel a mexikói egyáltalán nem értett egyet, és ennek hangot is adott a futamot követően.

Perez Hamiltont engedte el maga mellett, ám a versenybírák szerint nem volt megfelelő a manőver, ezért 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, így elveszítette 4. helyét és az 5. pozícióba csúszott vissza

Masit a futam után megkérdezték a kritikákról, és elmondta, szerinte jogosan szankcionálták Perezt, valamint később Daniil Kvyatot is. 

„Véleményem szerint mindkettejüknek túl sok ideig tartott, hogy elmenjenek az útból” – mondta a versenyigazgató. „A második versenyhétvégén a versenyzői megbeszélésen megegyeztünk, hogy az idei évben keményebben lépünk fel, ha valaki figyelmen kívül hagyja a kék zászlót.

„A szabály valahogy úgy fogalmaz, hogy a másik autót az első adandó alkalommal el kell engedni, és van egy bizonyos mértékű mozgástér. De ebben az esetben mindketten egyértelműen tovább maradtak ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!