Friss hírek

Az FIA reagált Hamilton vádjára

Michael Masi, a Forma-1 versenyigazgatója reagált Lewis Hamilton azon kijelentésére, mely szerint a brit pilóta úgy gondolja, az FIA „megpróbálja őt megállítani”, ezért kapott büntetést az Orosz Nagydíjon.

Hamilton az Orosz Nagydíjat megelőzően szabálytalan próbarajtokat hajtott végre, ami miatt az FIA kétszer 5 másodperces büntetéssel sújtotta, valamint két büntetőpontot is kapott érte – azonban utóbbi büntetést később visszavonták a versenybírák.

Hamilton már futam közben is jelezte, „nevetséges” a büntetése, a verseny után pedig elmondta, szerinte az FIA „megpróbálja őt megállítani”, ezért kapott időbüntetést

A versenyigazgató, Michael Masi reagált Hamilton kijelentésére, természetesen úgy gondolja, nincs alapja a brit véleményének. 

„Ha Lewis szeretne hangot adni valaminek, akkor számos alkalommal mondtam neki is, és a többi versenyzőnek is, hogy az ajtóm mindig nyitva áll” – mondta Masi. 

„Az FIA szempontjából mi azért vagyunk ott, hogy a sportot szabályozzuk és kezeljük az előírásokat” – folytatta a szakember. „A stewardok független testületként bíráskodnak, és szabálytalanság történt – nem számít, hogy Lewis Hamilton volt-e az, vagy bármelyik másik a többi 19 versenyző közül.”

„Ha szabálysértés történik, akkor azt mérlegelik. Ezen túl pedig méltányosan és tisztességesen hoznak ítéletet, figyelembe véve minden körülményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!