Friss hírek

Az FIA tisztázta a Ferrarit a kódolt üzenet kapcsán

Az Autosport című brit szakportál szerint tisztázta a Ferrari Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az állítólagos tiltott üzenet kapcsán.


Az Autosport című brit szakportál szerint tisztázta a Ferrari Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az állítólagos tiltott üzenet kapcsán.

A sportot irányító testület azt követően kezdett vizsgálódni az olaszok ellen, hogy azok egyik riválisa egy fotót küldött el az illetékeseknek, melyen az látszott, az olaszok egy ’3.2 LFS6 P1’ feliratú táblát mutatnak versenyzőjüknek. Korábban arról szóltak a hírek, mindez Bahreinben esett meg, az Autosport azonban nemrég arról számolt be, az eset még az évadnyitón, Ausztráliában történt.

Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója még Melbourne-ben világossá tette, minden információt szigorúan ellenőriznek majd – nemcsak a rádióforgalmazásban, de a műszerfalon, illetve a bokszutcai táblákon is.

Az Autosport című brit szaklap azt írja, a Ferrari a fenti üzenettel normál körülmények között nem informálhatta volna Räikkönent, ám az olasz istálló egy kielégítő magyarázattal szolgált a szövetségnek.

A verseny során számos csapatnak problémái voltak az üzemanyag-felhasználás kalkulálásával, miután Fernando Alonso és Esteban Gutiérrez balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt.

Whiting akkor elárulta, okozott némi problémát a verseny szüneteltetése, így külön engedéllyel a csapatok olyan információkat is adhattak pilótáiknak, melyeket amúgy nem lehetett volna.

Ami pedig a Ferrarit illeti: Sebastian Vettelnek az egységes elektronikai rendszerrel voltak gondjai, ez tette szükségessé a táblázást a verseny során.

Az FIA mindezt engedélyezte, ezért a maranellóiaknak nem kell szankcióra számítaniuk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek