Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Az FIA tisztázta a Vettel-féle védekezést

Sebastian Vettel (GER) Ferrari with Charlie Whiting (GBR) FIA Delegate at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 13 April 2017.
Fotó: Bahrain GP
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég arról tájékoztatta a Forma-1 versenyzőit, ha a jövőben a versenypályán, védekezés közben egyazon irányba két eltérő manővert hajtanak végre, büntetéssel számolhatnak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég arról tájékoztatta a Forma-1 versenyzőit, ha a jövőben a versenypályán, védekezés közben egyazon irányba két eltérő manővert hajtanak végre, büntetéssel számolhatnak.

A téma azt követően került terítékre, hogy Sebastian Vettel az Orosz Nagydíjon agresszív védekezést mutatott be Lewis Hamilton ellen – büntetést azonban nem kapott, mivel nem történt kétszeri irányváltás – csupán jobbra húzódott, közben pedig egy alkalommal megtorpant, majd folytatta a manővert.

Bár Hamilton szerint Vettel kétszer mozdult, Charlie Whiting versenyigazgató szerint a német manővere elfogadható volt, mivel azt nem lehetett két, egymástól független védekezési mozdulatnak tekinteni.

Whiting viszont nemrég elmagyarázta a versenyzőknek, a jövőben az efféle akciókat nem feltétlenül engedik majd meg.

„A két manőverről szóló szabály elsősorban arról szól, amikor valaki egy mozdulatot tesz az egyik, majd egy másikat a másik irányba” – mondta Whiting a Motorsport.com-nak.

„Azt gondolom, mindenki így értelmezte ezt a szabályt, de el kell mondjam, hogy amikor először láttam az incidenst az oroszországi versenyen, ugyanarra gondoltam: Vettel kétszer mozdult, miután megnéztem Lewis fedélzeti kamerájának felvételét.”

„Ha viszont a pálya körül elhelyezett kamerákat nézzük, illetve a szembőli kamera képét, akkor már kevésbé világos a helyzet. Egyetlen manővernek tűnik, némi hezitálással a közepén. Nem tűnik két független manővernek, ezért nem érezték úgy a stewardok, hogy büntetést érdemel.”

„Amit most tisztáztam a versenyzők felé, az az, hogyha két manővert tesznek ugyanabba az irányba, az olyan, mintha az egyik a másik irányba történne. Ha tehát Seb elindul egy irányba, majd körülnéz, és újra elindul, akkor teljesen világos, hogy szerintem ugyanolyan helytelen manővert hajt végre, mintha a második mozdulat a másik irányba történne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS