Friss hírek

Az FIA új elnöke biztos benne, Hamilton nem fordít hátat az F1-nek

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrégiben megválasztott új elnöke, Mohammed Ben Sulayem biztos benne, Lewis Hamilton nem fog hátat fordítani a Forma-1-nek, és 2022-ben visszatér, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért.

A Mercedes versenyzője a tavaly szezonzáró utolsó körében maradt alul Max Verstappennel szemben, azóta pedig nemigen hallatott magáról. Főnöke, Toto Wolff néhány hete azt mondta, reméli, Hamilton csalódottságában nem dönt úgy, hogy befejezi F1-es pályafutását.

Az FIA új elnöke, Mohammed Ben Sulayem viszont biztos benne, a hétszeres világbajnok folytatja.

Hirdetés
 

„Nem, nem hiszem, hogy kiszáll. De kérdezek én is valamit: kijelentette Lewis, hogy nem fog versenyezni? Nem. Pontosan. Versenyzőként az ember önmagát fejezi ki, nem engedi, hogy a pletykák beszéljenek. Meggyőződésem, hogy Lewis vissza fog történi. Lewis nagy részét képezi a motorsportnak, és természetesen a Forma-1-nek is” – mondta a szakember.

„Az új éra hozzátehet még Lewis győzelmeihez és eredményeihez, és Verstappen is itt van. Meggyőződésem, hogy egy küzdelmes évet láthatunk majd a Forma-1-ben.”

A szakember beszélt arról is, mindent megtesznek majd azért, hogy tanuljanak az Abu Dhabi Nagydíjon történtekből.

„Ki fogom elemezni azt, ami Abu Dhabiban történt, és döntések születnek majd, hogy hogyan tovább – anélkül, hogy bárkire is nyomást helyeznénk.”

„Az FIA integritásának megvédése az én feladatom, de ez nem jelenti azt hogy nem vizsgáljuk meg a szabályainkat, ha pedig lehet fejlődni, fogunk is. Az első sajtótájékoztatómon is elmondtam, hogy ez nem isten könyve. Emberek írták. Lehet rajta javítani, változtatni.”

Ben Sulayem elárulta, üzent Hamiltonnak, de választ egyelőre nem kapott a hétszeres világbajnoktól. A szakember még decemberi megválasztása után mondta azt, „nem lesz bocsánat” Hamilton számára, ha kiderül, a brit pilóta valóban szabályt szegett azzal, hogy nem jelent meg az FIA díjátadó gáláján.

„Küldtem üzeneteket. Azt gondolom, még nem áll készen arra, hogy 100 százalékosan működjön. Nem is lehet hibáztatni őt. Megértem a helyzetét. De a szabály attól még adott. Számomra ez nem egy adott versenyzőről, vagy csapatról szól. Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Én viszont nem ítélkezhetek senki felett, amíg nem ismerem a megfelelő tényeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!