Az FIA vádalkut ajánlott Symonds-nak

Az FIA teljes védelmet ajánlott Pat Symonds-nak, a Renault főmérnökének, ha együttműködik az irányító testülettel, és mindent megoszt az illetékesekkel a tavalyi Szingapúri Nagydíjon történtekről, miután azzal gyanúsítják a csapatot, hogy megmanipulálta a végeredményt.

Az FIA teljes védelmet ajánlott Pat Symonds-nak, a Renault főmérnökének, ha együttműködik az irányító testülettel, és mindent megoszt az illetékesekkel a tavalyi Szingapúri Nagydíjon történtekről, miután azzal gyanúsítják a csapatot, hogy megmanipulálta a végeredményt.

A Renault vezetésének jövő hétfőn lesz jelenése a Motorsport Világtanács rendkívüli ülésén, ahol tisztáznia kell magát, miután felmerült a gyanú, hogy Nelsinho Piquet a csapat kérésére, szándékosan törte össze autóját tavaly Szingapúrban, hogy az ezzel előidézett biztonsági autós fázissal csapattársa, Fernando Alonso kezére játssza a győzelmet.

Mindezt maga az érintett, az idény közben menesztett brazil pilóta árulta el az FIA-nak, aki vélhetően ezzel akart visszavágni munkaadójának, leginkább csapatfőnökének, és menedzserének, Flavio Briatorének.

Az FIA illetékesei, és a független Quest ügynökség tagjai az augusztus végi Belga Nagydíjon kihallgatták a Renault vezetését, köztük Symonds urat is, aki az esettel kapcsolatos konkrét kérdésekre nem kívánt válaszolni, de utalt arra, hogy vádalku fejében, több információval tudna szolgálni.

“Mr. Symonds jelezte az augusztus 27-i interjúja során, hogy talán készen áll visszatérni a stewardokhoz újabb információkkal, amik választ adhatnak számos olyan kérdésre, aminek megválaszolását elutasította” – állt a stewardok riportjában.

“Egy nappal később, augusztus 28-án Symonds urat ismét beidézték a stewardokhoz, hogy megkérdezzék, szeretne-e további információkat adni azokra a kérdésekre, amik megválaszolását elutasította. Mr. Symonds ismét elutasította a kérdések megválaszolását.”

Symonds azt viszont megerősítette, hogy valóban tartottak egy megbeszélést Piquet-val a verseny délelőttjén, ahol felmerült a szándékos ütközés lehetősége, de azt állítása szerint maga a brazil pilóta hozta fel, és több szó nem is esett erről.

Az Autosport információi szerint az FIA ezt követően ajánlott vádalkut Symonds-nak, aki nem tudni, hogy élt-e az ajánlattal.

Amennyiben ezt megtette, akkor csak a Renault főnökének, Flavio Briatorének kell megjelennie a Motorsport Világtanács jövő heti meghallgatásán, és nagy valószínűleg neki is kell elvinnie a balhét – ha beigazolódik a csapat bűnössége.

Az FIA elnöke, Max Mosley ugyanis a múlt héten megerősítette, hogy Nelsinho Piquet is immunitást kapott az információk és a feltételezett bizonyítékok átadásáért cserébe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!