Friss hírek

Az FIA várja a nevezéseket 2011-re

Az FIA pénteken ismét megerősítette, hogy pályázatot hirdet a jövő évre, miután a Team US F1 mégsem tudta vállalni az indulást az idei évben, így egy hely biztosan kiadó 2011-re.


Az FIA pénteken ismét megerősítette, hogy pályázatot hirdet a jövő évre, miután a Team US F1 mégsem tudta vállalni az indulást az idei évben, így egy hely biztosan kiadó 2011-re.

A szövetség ugyan részleteket nem közölt a kiválasztási folyamatról, azt elmondta, hogy jelentkezni április 15-ig, egy mindössze 1 000 eurós adminisztrációs díj fejében lehet.

Hirdetés
 

Az FIA azt is hozzátette, hogy minden olyan jelentkező nevezhet, amely képesnek tartja magát arra, hogy részt vegyen a 2011-es, illetve a 2012-es forma-1-es világbajnoki sorozatban.

A kiválasztási folyamat menete egyelőre nem ismert, annak részleteiről az FIA később értesíti a nevezőket, egy viszont biztos, hogy július végéig megnevezi a nyertest, illetve azokat a csapatokat, melyek a kispadra „ülhetnek”, ha esetleg további helyek szabadulnának fel.

A nevezőktől a szövetség elvárja, hogy technikailag és erőforrás-ügyileg képesek legyenek a részvételre, meglegyen a megfelelő anyagi hátterük, tapasztalattal, és megfelelő emberi erőforrással rendelkezzenek, valamint értéket hozzanak magukkal a bajnokságba.

A Stefan GP még nem adta fel

Eközben Zonar Stefanovic az Autosportnak megerősítette, hogy továbbra sem mondott le arról, hogy még idén rajthoz álljon a Forma-1-ben, jóllehet az FIA úgy döntött, hogy az USF1 összeomlása ellenére sem adja meg az indulási jogot a szerb csapatnak.

Stefanovic korábban már megegyezett a tavalyi év végén a sportból kivonult Toyotával, hogy az idei évre tervezett autóit fogja használni az idei bajnokságban, és a hírek szerint mér le is szerződtette Kazuki Nakajimát, és tárgyalásokat folytatott Jacuqes Villeneuve-vel.

Stefanovic azt tervezi, hogy AMCO cége felvásárolja az amerikai gárdát, és ezzel megszerzi annak indulási jogát, így akár már az európai futamokon rajthoz állíthatja versenygépeit.

Az FIA azonban másképp látja ezt, a szövetség korábban kijelentette, hogy az US F1 nem csak elvesztette indulási jogát az összeomlással, eljárás is indul ellene, amiért nem tudott eleget tenni szerződésben foglalt kötelezettségeinek, és nem tudott elindulni az első versenyen.

Ez pedig azt is jelenti, hogy elméletileg Stefanovic is bajba kerülhet, ha felvásárolja az USF1-et, hiszen akkor ellene fog eljárást kezdeményezni az FIA, mint az amerikai alakulat új tulajdonosa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA várja a nevezéseket 2011-re
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!