Az FIA véleménye a Ferrari taktikájáról

Russian Grand Prix start, Charles Leclerc, Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit arról kérdezték, felmerült-e bennük bármilyen kérdés a Ferrari F1-es Orosz Nagydíjon alkalmazott rajttaktikáját, majd csapatutasítását követően.

Az Orosz Nagydíjat követően a Ferrarinak is feltették a kérdést, hogy biztosan szükség volt-e arra, hogy előre megbeszéljék a rajttaktikát, aminek következtében Charles Leclerc egyáltalán nem védekezett Sebastian Vettellel szemben. A német így megelőzte őt, majd a csapat hiába kérte, hogy engedje vissza a monacóit, ez nem történt meg. 

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint ennek így kellett történnie, különben Lewis Hamiltont juttatták volna előnyös helyzetbe a szélárnyék miatt.

Az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit a hétvégét követően arról kérdezték, mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban, nem vet-e fel bármilyen problémát az ilyesfajta csapatutasítás. 

Masi úgy nyilatkozott, a csapatutasítás a Forma-1 része, és mivel a szabályok jelenleg nem tiltják a használatát, erre nincs különösebb ráhatásuk. 

„Úgy gondolom, hogy ez része a sportnak” – mondta a szakember. 

„Nem tudom, hogy beszélhetek-e erről az FIA szintjén, hogy mi az FIA rendszere erre, mert ez soha nem volt téma. De a csapatutasítás mindig is része volt a sportnak – már régóta, ahogy visszaemlékszem. Szóval nem tudok erre igennel vagy nemmel válaszolni – ez nem olyasvalami, amire van rálátásom.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!