Friss hírek

Az FIA vizsgálatán múlhat, hogy Hamilton rajthoz áll-e 2022-ben

Minél tovább tart a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálata, a Sky Sports értesülései szerint annál kisebb az esélye annak, hogy Lewis Hamilton ott lesz a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2022-es mezőnyében.

A brit versenyző a 2021-es idény utolsó versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon alulmaradt Max Verstappennel szemben, a világbajnoki címet így a holland pilóta zsebelte be. Hamilton hiába vezetett sokáig a versenyen, a versenyirányítás vitatható döntései után Verstappen lehetőséget kapott a támadásra a futam utolsó körében, és meg is előzte az angol versenyzőt.

Hamilton a leintést követően érthetően nagyon csalódott volt, ám sportszerűen gratulált Verstappennek, ezt követően azonban nem adott interjút, és azóta sem hallatott magáról. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még decemberben azt mondta, csak azt reméli, Hamilton csalódottságában nem fordít hátat a Forma-1-nek.

A Mercedes ugyan a futam után jelezte fellebbezési szándékát, végül eltekintettek ettől – az FIA pedig jelezte, alaposan kivizsgálja majd az Abu Dhabiban történteket. Ennek a vizsgálatnak az eredményét viszont még mindig nem hozták nyilvánosságra, a Sky Sports News riportere, Craig Slater pedig a minap arról beszélt, ezen múlhat, hogy Hamilton ott lesz-e az idei F1-es mezőnyben.

„Momentán azt mondhatom, hogy 69 nappal az első, bahreini verseny előtt, még nem világos a helyzet. Lewis Hamiltonhoz közeli forrásoktól azt hallottam, hogy jelenleg még nem egyértelmű, hogy ott lesz-e a szezon első versenyén, vagy sem” – mondta Slater.

„Emlékezzünk csak rá, az abu dhabi döntő után ott állt a dobogón Max Verstappen mellett. Gratulált is Verstappennek, méltósággal viselte a dolgot. A nap végén csendben távozott – anélkül, hogy beszélt volna riportereknek. Az egyetlen interjút Jenson Buttonnak adta, amikor is a jövő évvel kapcsolatban azt mondta, ’nos, majd meglátjuk’.”

„Beszéltem többekkel is azóta, akik kapcsolatban voltak vele. Többségében azt mondták, szerintük Lewis visszatér, és megpróbálja megnyerni 8. világbajnoki címét 2022-ben. Azt is elmagyarázták nekem, hogy még ha úgy is tűnt, jól viselte a dolgot azon az estén, a következő napokban nagyon megviselték a történtek – az, ahogy elveszítette a győzelmet azon az estén, ezáltal pedig a világbajnoki címet.”

„Emlékezzünk csak rá, a rádión azt mondta, úgy érezte, hogy a verseny végén manipulálták az eseményeket.”

Slater azt mondja, a Mercedes kézzelfogható eredményeket akar az FIA vizsgálatával kapcsolatban, méghozzá mihamarabb.

„Minél tovább húzódik, és minél hosszabb ideig nem kapunk válaszokat az FIA vizsgálatával kapcsolatban, hogy az F1 miképp is működik majd a jövőben, Lewis Hamilton helyzete annál rosszabb. Ezt olyasvalaki mondta, aki nagyon jól ismeri a szituációt, és szerintem ez jelentős dolog.”

„Bár azt várná az ember, hogy Lewis visszatér, és megpróbálja megnyerni a 8. világbajnoki címet, a dolgok jelenlegi állása szerint a csapaton belül sem világos, hogy ezt fogja-e tenni. Szerintem minden lehetőség elképzelhető, akár még egyéves kihagyás is Lewis számára, ha nem érzi úgy, hogy készen áll a 2022-es visszatérésre.”

„Ami a csapatot illeti, az FIA-ra hárul a kötelezettség, hogy teljesítse ígéretét, és kivizsgálja az abu dhabi utolsó kört, és előálljon néhány megállapítással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!