Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az FIA vizsgálatot indított Hamilton ellen

Brit médiajelentések szerint vizsgálatot indított Lewis Hamilton ellen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), amiért a hatszoros világbajnok egy pólójára helyezett üzenettel ünnepelt a Toszkán Nagydíj dobogóján.

Hamilton jó ideje a legaktívabb szószólója a rasszizmus elleni küzdelemnek, és számos ügyben kiállt már az egyenlőség mellett.

A Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban pedig a brit pilóta a Breonna Taylor-ügyben emelte fel a hangját: a 26 éves egészségügyi dolgozót még márciusban, a saját otthonában lőtték agyon az amerikai rendőrök, akik egy kábítószerrel kereskedő férfin akartak rajtaütni.

Hamilton a toszkán versenyhétvégén, így a vasárnapi verseny előtt, illetve győzelme után is egy olyan pólót viselt, melyre a következő üzenet volt írva: „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort!”

A Mercedes versenyzője ezzel kapcsolatban azt mondta. „Sokáig tartott, mire megkaptam ezt a pólót, és viselni akartam, illetve fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy vannak, akiket az utcán ölnek meg, és van, akit a saját házában gyilkolnak meg. Rossz házba mentek be, és ezek az emberek még mindig szabadon járkálnak.”

„Nem pihenhetünk… nem! Továbbra is fel kell hívnunk erre az emberek figyelmét.”

Nem Hamilton az egyetlen sportoló, aki felszólalt az ügyben: korábban NBA-játékosok fejezték ki szolidaritásukat, a US Openen pedig Naomi Osaka teniszező viselt fekete maszkot, amire Taylor nevét íratta.

A Sky Sports News viszont hétfőn cikkében arról számolt be, az FIA vizsgálatot indított Hamilton pólóviselése kapcsán. Hogy pontosan mire hivatkozva, azt egyelőre nem tudni. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!