Az FIA vizsgálatot indított Wolff és felesége ellen! - F1VILÁG.HU

Az FIA vizsgálatot indított Wolff és felesége ellen!

Összeférhetetlenség miatt vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Mercedes-főnök Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy nevű, női versenyzőket felvonultató sorozat vezérigazgatója, Susie Wolff ellen.

A szövetség a hírek szerint azért vizsgálódik, mert a Forma-1 vezető személyiségei közül néhányan panaszt tettek a házaspár tevékenységeivel kapcsolatban, valamint azért, mert fennáll a gyanú, hogy bizalmas információkat oszthattak meg egymással.

A feltételezések szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára.

A BusinessF1 magazin jelentése szerint Wolff az egyik megbeszélésen elejtett egy véleményt, mely olyan információkat tartalmazott, melyek csak a FOM-tól származhatnak, és melyekről a többi csapatfőnök nem tudhatott. Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem ezért azt kérte a szervezet megfelelőségi osztályától, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben.

„Az FIA-nak tudomása van a médiaspekulációkról, melyek középpontjában az az állítás áll, hogy a FOM személyzetének egyik tagja bizalmas jellegű információkat adott át egy F1-es csapatfőnöknek. Az FIA megfelelőségi osztálya vizsgálja az ügyet” — áll az FIA közleményében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA vizsgálatot indított Wolff és felesége ellen!
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!