Az FIA vizsgálja, ki szivárogtatta ki a titkos anyagokat

Az FIA elnöke, Max Mosley maga sem érti, hogyan kerülhettek nyilvánosságra a Renault-ügy bizalmasan kezelt dokumentumai, amik miatt szinte senki nem volt kíváncsi arra, mi történt a pályán a hétvégi Olasz Nagydíj első napján.

Az FIA elnöke, Max Mosley maga sem érti, hogyan kerülhettek nyilvánosságra a Renault-ügy bizalmasan kezelt dokumentumai, amik miatt szinte senki nem volt kíváncsi arra, mi történt a pályán a hétvégi Olasz Nagydíj első napján.

Bár a Renault ügyét csak szeptember 21-én tárgyalják, a héten egyre több bizalmas információ szivárgott ki, ami megnehezíti a vizsgálatot, és elvonja a figyelmet a pályán történtekről.

Az FIA éppen ezért vizsgálatot indít, hogy megtudja, miként kerülhettek ki a bizalmas dokumentumok, többek között a Motorsport Világtanács dossziéi, és Nelson Piquet eskü alatt tett nyilatkozata.

A brazil azzal vádolja csapatát, hogy arra utasították a tavalyi Szingapúri Nagydíjon, hogy szándékosan törje össze autóját, ezzel csapattársa, Fernando Alonso kezére játszva a győzelmet.

“Nagyon sajnálatos, ami történt, mert ez a történet egyik oldala” – mondta Mosley pénteken Monzában. “Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy ez miként történhetett meg.”

“A következő alkalommal, mikor 20-30 embernek elküldjük a dokumentumot, valószínűleg úgy fogjuk megszervezni, hogy lekövethető legyen, ki szivárogtatta ki. Egyelőre nem tudjuk, hogyan történhetett meg a dolog, de mindenképpen vizsgálatot indítunk az ügyben.”

Az F1-es Csapatok Szövetsége (FOTA) is nemtetszését fejezte ki az ügy kapcsán, és közleményében a következőket írta: “A vitában érintett feleknek joguk van ahhoz, hogy igazságosan meghallgattassanak privát, és nem nyilvános keretek között, mert az káros publicitást generál, ami árt a vállalati arculatoknak, és a Forma-1 hitelének.”

“A FOTA úgy érzi, hogy a nézeteltéréseket professzionális módon kellene kezelni a sportban, és elítéli azt a szokást, hogy a közvélemény befolyásolása érdekében, szándékosan kikerülnek bizalmas dokumentumok.”

“A bizalmas dokumentumoknak az illetékes hatóságok kezében kellene maradniuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!