Az FIA zöld utat adott a Koreai Nagydíj előtt

Ahogy arra számítani is lehetett, az FIA zöld utat adott a Koreai Nagydíjnak, miután az illetékesek megfelelőnek találták a körülményeket a kétnapos biztonsági pályabejáráson.


Ahogy arra számítani is lehetett, az FIA zöld utat adott a Koreai Nagydíjnak, miután az illetékesek megfelelőnek találták a körülményeket a kétnapos biztonsági pályabejáráson.

Bár az elmúlt hetekben, hónapokban bizonytalan volt a verseny sorsa, ugyanis a tervezettnél lassabban haladtak a munkálatok és sokan azt gondolták, hogy nem készül el időben a pálya, az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting a helyszínen elégedettségének adott hangot, és megadta a pályának a szükséges engedélyt arra, hogy forma-1-es versenyt rendezhessen.

Hirdetés
 

Yung Cho Chung örömmel fogadta az FIA döntését, és elmondta, biztos abban, hogy óriási lesz az érdeklődés a verseny iránt az országban.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy az elvégzett munka kielégítő volt az FIA számára, és egész Korea nevében izgatottan várjuk, hogy először láthassuk vendégül a forma-1-es mezőnyt a Korea International Circuit (KIC) versenypályán” – mondta.

„A KIC megfelel a legmagasabb standardoknak, és a motorsportok epicentruma lesz hazánkban. Hisszük, hogy a Koreai Nagydíj hatalmas érdeklődésnek örvend majd a térségben.”


A Red Bull egy ilyen pályát képzelt el.

A hétfőn nyilvánosságra hozott légi felvételeken jól látható, hogy az utolsó aszfaltréteg is felkerült a pályára, azonban a ring körüli infrastruktúra szinte egyenlő a nullával, amire a csapatvezetők egyébként számítottak is, de hiszik, hogy az FIA jól döntött.

A csapatok számára azonban teljesen ismeretlenek lesznek a körülmények, hiszen egy olyan pályán kell helytállniuk, ahol korábban még nem rendeztek versenyt, ráadásul a burkolat legfelső rétege csak hetekkel ezelőtt került lefektetésre, ami azt is jelenti, hogy nagyon csúszós, hiszen nem volt elég ideje kiszáradni, és tele van olajjal.

Ez pedig akár problémát is okozhat, különösen úgy, hogy a korai előrejelzések szerint eső várható a térségben, szóval egy amúgy is csúszós (olajos) pálya, plusz az eső, óriási káoszt eredményezhet.

Majd a jövő hétvégén meglátjuk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!