Az idei Button legjobb éve az F1-ben? - F1VILÁG.HU

Az idei Button legjobb éve az F1-ben?

HIRDETÉS

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint Jenson Button mindent kihozott borzalmasan gyengén teljesítő versenygépéből az idei évben, és bár meglepően hangozhat, de joggal mondható, hogy a 2007-es volt eddigi legjobb szezonja a Forma-1-ben.

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint Jenson Button mindent kihozott borzalmasan gyengén teljesítő versenygépéből az idei évben, és bár meglepően hangozhat, de joggal mondható, hogy a 2007-es volt eddigi legjobb szezonja a Forma-1-ben.

Button számára egy igazi rémálom volt az idei év, hiszen mindössze csak hat pontot szerzett, mellyel egy futammal a szezon vége előtt a tizenötödik helyen áll az egyéni pontversenyben.

A brit versenyző rendszeres pontszerzésről álmodozott, miután a tavalyi évben megszerezte első futamgyőzelmét a Magyar Nagydíjon, ám az RA107-es versenygéppel egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt ellenfeleivel.

A Honda versenyzője azonban kihasználva a váltakozó időjárást, idei legjobb eredményét érte el Kínában, ahol az ötödik helyen intették le a kockás zászlóval. A Sanghajban nyújtott teljesítménye teljesen lenyűgözte a brackley-i bázisú csapat vezetését, és Fry dicsérő szavakkal illette versenyzőjét.

“Úgy gondolom, hogy a Kínában látottak alapján elmondhatjuk, hogy Jenson egy fantasztikusan kivételes versenyző” – kezdte mondandóját Fry. “Talán ironikusan hangzik, de az idei Jenson eddigi legjobb éve a Forma-1-ben. Remekül vezet, mindent kihoz a rendelkezésére álló technikából, és annak ellenére sem vesztette el lelkesedését, hogy egy borzalmasan gyenge autó van alatta. Szerintem mindenkit lenyűgözött a paddock-ban.”

“Nem lepődtem meg a Kínában elért eredményén. Tudtuk, hogy ha esni fog, akkor Jenson pontokat szerezhet. Már korán feltette autójára a száraz aszfaltra alkalmatos gumikat, és folyamatosan javultak a köridői. Mi pedig csak azt szajkóztuk a rádióban, hogy elkapod Massát, elkapod Massát, csak így tovább, és ő fantasztikus munkát végzett.”

Fry azt is elmondta, hogy a Honda nem is álmodhatott volna jobb eredményről, mint amit Kínában elért, jóllehet Jenson ötödik helye mindössze négy pontot jelentett a csapatnak.

“Sokat jelent ez a csapatnak, és a versenyzőnek egyaránt” – magyarázta a szakember. “A tavalyi évben nagyon csalódottak voltunk, ha csak egy versenyzőnk jutott be az első tízbe az időmérőn, ám most boldogok voltunk Jenson tizedik helyének, mert a jelenlegi technikánkkal ez csodálatos eredmény volt.”

“Úgy érzem, megvan az okunk az ünneplésre, hiszen Jenson időmérőn szerzett tizedik helye, és a versenyen bezsebelt ötödik pozíciója ünneplésre ad okot” – tette hozzá Fry.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!