Friss hírek

Az idő telt, a Mercedes lassult Monzában

A Mercedes mindkét Forma-1-es pilótáját meglepte a csapat pénteki monzai teljesítménye. Az Olasz Nagydíj első szabadedzése ígéretesen alakult Lewis Hamilton és George Russell számára, de aztán jött a váratlan visszaesés.

A Mercedes Forma-1-es istállója egyet lépett előre, egyet pedig hátra az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján. George Russell és Lewis Hamilton az első szabadedzésen közvetlenül a Ferrarik mögött a harmadik-negyedik helyen sorakozott fel, késő délutánra azonban váratlanul mindketten visszaestek. A második edzésen Hamilton több, mint 0,8 másodpercet kapott az élen záró Carlos Sainztól, ami finoman szólva meglepte a világbajnokot.

„Valamiért sokkal lassabbak voltunk. Vagy a többiek voltak sokkal gyorsabbak. Változtattunk néhány beállításon, de semmi jelentőset. Mindent beleadtunk odakint, de valamiért nem vagyunk valami gyorsak” – fogalmazott.

Hirdetés
 

George Russell a második szabadedzés során a hibrid rendszer akadozó energialeadására panaszkodott. Hamilton elismerte, hogy valóban problémájuk volt vele, ami miatt a futamon hátrányban lehetnek.

„Ebben lehetnénk jobbak is. Szerintem a Red Bull szintjén vagyunk, miközben a Ferrari úgy tűnik, ebben előnyben van. Ez versenyhelyzetben nehéz lehet, hiszen ők nagyobb teljesítmény leadására képesek. Ezzel muszáj lesz együtt élnünk.”

Russell a felkészülés kapcsán úgy fogalmazott, „furcsa napja” volt.

„Az FP1 egészen jónak tűnt, de aztán a Ferrari és a Red Bull mintha előrébb lépett volna hozzánk képest, vagy talán mi léptünk egyet hátra. az FP2-t a McLaren mögött zártunk, szóval munka vár ránk ma este” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az idő telt, a Mercedes lassult Monzában
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!