Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Az időmérő előtt Rosberg volt a gyorsabb

Az időmérő előtt Rosberg volt a gyorsabb

Rosberg a hétvége eddig leggyorsabb körét futotta a harmadik szabadedzésen Abu-Dhabiban, majd’ 4 tizedet vert Hamiltonra. Massa lett a harmadik az időmérő előtt.


Rosberg a hétvége eddig leggyorsabb körét futotta a harmadik szabadedzésen Abu-Dhabiban, majd’ 4 tizedet vert Hamiltonra. Massa lett a harmadik az időmérő előtt.

A Forma-1-es mezőny idei utolsó szabadedzését még világosban rendezték Abu Dhabiban, amit azért érdemes kiemelni, mert már az időmérőt és a versenyt is villanyfény mellett teljesítik majd a pilóták.

Ezzel együtt a hőmérsékleti értékek is csökkenni fognak estére, így ennek az edzésnek nehéz volt nagy jelentőséget tulajdonítani.

A Mercedes fölénye – ahogyan egész évben – most is megkérdőjelezhetetlen volt, Rosberg a lágy gumikkal is gyorsabb volt, mint a fél óra után második helyen tanyázó, köridejét már a szuperlágy abroncsokkal megfutó Alonso. Igaz, a különbség mindössze 18 ezredmásodperc volt.

A spanyol egyébként az edzés második felében már nem vett részt, autójában ugyanis a Ferrari szerelői kicserélték a motort arra, amit a hétvége hátralévő részében is használni fog. Ezt ezúttal is büntetlenül tehette meg a csapat, hiszen egy korábban már használt motor került be Alonso autójába, utolsó ferraris versenyére.

Az edzés második felében először néhány percre teljesen kihalt a pálya, a pilóták a garázsban várakoztak arra, hogy a szuperlágy gumikon elvégezhessék az utolsó simításokat az időmérő előtt. A pálya folyamatosan hűlt, így a leintéshez minél közelebb hajtott ki valaki a pályára, annál jobb ízelítőt kapott abból, mi vár rá az időmérőn.

Rosberg a hajrában kétszer is megjavította köridejét, és ezúttal Hamilton sem tudta vele tartani a lépést, közel négy tizedmásodperccel kikapott csapattársától.

Mögöttük Massa, Alonso, Vettel, Button, Ricciardo, Bottas, Kvyat és Räikkönen volt a sorrend a top10-ben. A sort Caterhamek zárták, az újonc Stevens 9 tizeddel volt lassabb Kobayashinál.

Az időmérő edzést magyar idő szerint 14 órától rendezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!