Friss hírek

Az időmérő után dönt Verstappen motorcseréjéről a Red Bull

Nem kizárt, hogy már a hétvégi Orosz Nagydíjon új motort épít Max Verstappen versenyautójába a Red Bull, és bevállalja az ezzel járó rajtbüntetést. Erről a hétvége során dönt majd az osztrák istálló.

Jó ideje tudni lehet, hogy Verstappennek idén szüksége lesz egy negyedik V6-os erőforrásra is, egyik motorja ugyanis javíthatatlanul megsérült a Brit Nagydíjon történt balesetben.

A Red Bull számára természetesen fontos, hogy olyan pályán vállalják be a rajtbüntetést, ahol Verstappen képes lesz a felzárkózásra. A holland a hétvégi Orosz Nagydíjnak eleve rajtbüntetés tudatában vág majd neki a monzai baleset miatt, Christian Horner csapatfőnök pedig elárulta, a szombati időmérő után döntenek majd arról, hogy beépítik-e az új aggregátot.

„Elkerülhetetlenül be kell vállalnunk a büntetést, és van három, esetleg négy verseny, ahol ezt megtehetjük” – mondta a szakember a RacingNews365.com című lapnak.

„Hogy bevállaljuk-e Szocsiban, vagy nem, az attól függ, hogy hogy állunk szombaton.” 

A Hondánál kezdetben abban bíztak, Verstappen balesetes motorja javítható lesz, ám végül nem tudják orvosolni a Silverstone-ban keletkezett károkat.

„Sajnos a szerkezete sérült meg, szóval nagyon nehéz lenne megjavítani” – mondta Horner. „Nagyon kevés kilométert volt abban a motorban, szóval úgy voltunk vele, talán pénteki motorként használhatjuk, de sajnos valószínűtlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!