Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Az időmérős remeklés lendületet adott a Williamsnek

A Williams istálló újonca, Valtteri Bottas elárulta, köszönhetően annak, hogy a Kanadai Nagydíjon megszerezte a harmadik rajtkockát az időmérőn, megváltozott a hangulat a csapaton belül.


A Williams istálló újonca, Valtteri Bottas elárulta, köszönhetően annak, hogy a Kanadai Nagydíjon megszerezte a harmadik rajtkockát az időmérőn, megváltozott a hangulat a csapaton belül.

A grove-i gárda története legrosszabb idénykezdetét produkálta, a bajnokság első hét versenyén ugyanis képtelen volt a pontszerzésre.

Bár Bottas Montrealban remekelt az időmérőn, a helyzet ezt követően sem változott, a Williams ugyanis a vasárnapi versenyen nem tudott jól teljesíteni.

A finn versenyző ennek ellenére optimista, a remek időmérő után ugyanis fantasztikus volt a légkör a csapatnál.

„Nagyon nehezen indult a dolog idén. Amikor az időmérő után visszaértem a sajtótájékoztatóról, mintha teljesen más emberekkel találkoztam volna” – mondta Bottas.

„Nagyon jó volt. Emlékeztette a csapatot arra, milyen érzés az, ha jó eredményt érünk el. Ezért vagyunk itt, és remélem, hogy ez a teljesítmény arra ösztönzi majd a csapatot, hogy még keményebben nyomják, mint eddig.”

„Részemről a motiváció soha nem okozott problémát, de jó volt látni, és nagyon-nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy egy napon ismét ugyanilyen jól szerepeljünk.”

Bottas hozzátette, a versenyen látott gyengélkedés sem vet árnyékot az időmérős remeklésre.

„Pozitívumként kell tekintenünk erre az időmérőre, és kétségkívül mindez olyasvalami, amit soha nem fogunk elfelejteni. Egyszerűen lehetett érezni, hogy teljesen más a hangulat a csapatnál. Fontos emlékeznünk a hétvége ezen szép momentumaira.”

A finn bevallotta, az élmezőnyben kétségkívül otthonosabban érzi magát.

„Jobb lett volna a pole-ban lenni… De igen, már ez is sokkal jobb volt, mint amit megszoktam. Az ember tudja, hogy nagyon tapasztalt pilóták veszik körül, és mindannyian egy egész versenyben gondolkodnak. Nagyon kényelmesen éreztem magam ott. Hozzá tudnék szokni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS