Az improvizálásról szól majd Schumacher versenye Monzában - F1VILÁG.HU

Az improvizálásról szól majd Schumacher versenye Monzában

Nagyon nehéz hétvégéje van Monzában a Haas ifjú pilótájának, Mick Schumachernek, aki a mai verseny kapcsán sem számíthat sok jóra.

A német versenyző a pénteki nyitóedzésen nem ült autóba, a Haas ugyanis Antonio Giovinazzinak adott lehetőséget, a második gyakorláson pedig motorprobléma miatt mindössze 9 körig jutott. Schumacher vesszőfutása aztán szombaton tovább folytatódott, egy váltóhiba miatt ugyanis a garázsban töltötte a harmadik szabadedzés nagy részét, és csupán 8 kört tudott megtenni.

A gyenge időmérő így borítékolható volt, Schumacher az utolsó helyen zárt, a vasárnapi versenyt pedig a rajtbüntetések után, az előzetesen kiadott rajtfelállás alapján a 17. helyről kezdi majd meg.

„Nagyon kevés kört tudtam megtenni, és szerintem ez volt a legfőbb oka annak, hogy az egész hétvége félresiklott. Viszont megesik az ilyen, senki nem tehet róla, együtt nyerünk, együtt veszítünk, sajnos ez a hétvége egy kicsit nehezebben alakul számunkra, mint szerettük volna” – fogalmazott a német versenyző, majd hozzátette, fogalma sincs, milyen versenyre számíthat.

„Nem tudom, egyetlen hosszú etapot sem teljesítettem. Még csak sok üzemanyaggal sem köröztem. Szóval a verseny az improvizálásról szól majd. Lépés az ismeretlenbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!