Friss hírek

Az MTV még egyeztet a Forma-1-ről

Megállapodás ugyan még nem született, ám szinte biztosra vehető, hogy a következő esztendőtől kezdődően a Magyar Televízió közvetítheti a Forma-1 futamait. A közszolgálati média akár napokon belül bejelentést tehet.Megállapodás ugyan még nem született, ám szinte biztosra vehető, hogy a következő esztendőtől kezdődően a Magyar Televízió közvetítheti a Forma-1 futamait.

Hirdetés
 

Az RTL Klub 2002-ben ültette először a képernyők elé a királykategória szerelmeseit, bő egy hónappal ezelőtt azonban a csatorna programigazgatója, Kolosi Péter megerősítette, nem hosszabbítják meg a közvetítésre vonatkozó szerződést, így a Forma-1 10 év után lekerül a kereskedelmi adó műsoráról.

„A sport érdeke is, hogy a közérdeklődésre számot tartó sportesemények közvetítési joga visszakerüljön a közszolgálati médiába” – hangsúlyozta az MTVA sportfőszerkesztője, Riskó Géza a Korrektúra konferencia szerdai napján.

Megállapodásra ugyan még nem jutottak a felek, ám több, mint biztos, hogy 2012-től kezdődően több éven át Magyar Televízió közvetíti a Forma-1 eseményeit is.

„Még nem írtuk alá a szerződést, de nyílt titok, hogy előrehaladott állapotban van a kontraktus előkészítése” – árulta el Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a Telesportnak. „Napokon, vagy egy-két héten belül várhatóan sikerül megállapodni, és akkor a következő évtől kezdődően – nem csak 2012-ben, hanem az azt követő években is – a magyar közszolgálati média fogja a Forma-1-es eseményeket közvetíteni.”

Az eseményen jelen volt a Hungaroring Sport Zrt. elnök vezérigazgatója, Gyulay Zsolt is, aki a Magyar Nagydíj jövőjéről ejtett néhány szót.

„A mi helyzetünk 2016-ig rendezett, hiszen élő szerződésünk van: sikerült 2012-től 2016-ig – nagyon jó feltételekkel – meghosszabbítani az F1-es szerződést” – fogalmazott a szakember.

„Még nem szeretném elkiabálni, de lehet, hogy 25 év után először nyereséges lesz a Hungaroring Sport Zrt. Ha csak 1 forinttal is, de nyereségesnek kell lennie, hiszen nem termelhetünk veszteséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az MTV még egyeztet a Forma-1-ről
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!