Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Az okos versenyzőknek kedveznek az új szabályok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Az okos versenyzőknek kedveznek az új szabályok

A Renault lengyel pilótája, Robert Kubica úgy gondolja, hogy az idei évben bevezetett új szabályok azoknak kedveznek, akik okosan és taktikusan tudnak vezetni a versenyeken.


A Renault lengyel pilótája, Robert Kubica úgy gondolja, hogy az idei évben bevezetett új szabályok azoknak kedveznek, akik okosan és taktikusan tudnak vezetni a versenyeken.

A tankolás betiltásával, a pilótáknak jóval hosszabb ideig kell használniuk a gumikat, ugyanis száraz körülmények között általában csak egyszer állnak ki a boxba, azt is csak azért, mert a szabályok kimondják, hogy mindkét keveréket használniuk kell a versenyen.

Kubica szerint az első négy verseny bebizonyította, hogy azok kerülnek előnybe, akik okosan tudnak bánni az abroncsokkal, mert az elmúlt évekkel ellentétben már nem az a legfontosabb, hogy ki milyen gyors köröket tud futni egy adott periódusban.

„Az idei évben mások a trendek” – mondta a lengyel pilóta. „Az idei évben nagyon fontos, hogy vigyázz a gumikra, és intelligens módon vezess, ne csak arra hajts, hogy két-három körön gyors legyél, mert aztán teljesen tönkreteszed az abroncsaidat.”

„Most arra is kell gondolni, hogy a futam végén is a lehető leggyorsabbak tudjunk lenni, ne csak egy-két körön keresztül.”

“Szóval számítanod kell arra, hogy változtatnod kell az egyensúlyon, és a beállításokon, hogy kíméld a gumikat, ami lehetővé teszi, hogy hamarabb teljesíts a versenytávot.”

Kubica fantasztikusan teljesített az idei év első négy versenyén, és 40 pontjával a hetedik helyen áll az egyéni bajnokságban, ám mindössze csak 20 pont a lemaradása az élen álló Jenson Button mögött, ami elenyésző, figyelembe véve, hogy az idei évben 25 pont jár a győzelemért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!