Az olasz miniszterelnök-helyettes az F1-es verseny halasztását kéri - F1VILÁG.HU

Az olasz miniszterelnök-helyettes az F1-es verseny halasztását kéri

HIRDETÉS
A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj elhalasztását kéri Olaszország miniszterelnök-helyettese, egyben közlekedési minisztere, Matteo Salvini a térséget sújtó súlyos áradások miatt.
F1 paddock flooded in Imola

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az elmúlt napokban katasztrofális helyzet alakult ki Emilia-Romagna régióban a heves esőzések miatt, kedden pedig a Forma-1-es versenynek otthont adó imolai versenypályát is evakuálni kellett elővigyázatosságból.

Bár a meteorológiai előrejelzések szerint a helyzet a következő napokban sokat javul majd, a Forma-1 csapatai egyelőre ma sem léphettek be a pályára területére, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a száguldó cirkusz vezetősége pedig folyamatos egyeztetéseket folytat a helyi hatóságokkal. Várhatóan még szerda délután döntenek arról, hogy a jelenlegi körülmények közepette megtartják-e a 2023-as szezon hatodik versenyét.

Matteo Salvini, Olaszország miniszterelnök-helyettese mindazonáltal a Sky Italiának nyilatkozva elárulta, szeretné, hogy a rossz időjárás okozta vészhelyzet miatt elhalasztanák az imolai versenyt.

Még ha az időjárás jelentősen javul is a következő napokban, és a versenyhétvégét le tudják bonyolítani a pályán, az infrastruktúra szempontjából komoly kihívások várnak a szervezőkre, no és persze a futamra kilátogató hatóságokra is.

A Sky Italia jelentése szerint mostanra ötre emelkedett a halálos áldozatok száma a régiót sújtó árvizek miatt. Nello Musumeci polgári védelmi miniszter elárulta: „Huszonnégy települést elöntött a víz, és sajnos Emila-Romagna összes folyója kilépett a medréből.”

Az FIA és az F1 lehetőségei közt szerepel természetesen a verseny törlése vagy elhalasztása, de akár az is, hogy módosított program szerint végül lebonyolítják a nagydíjat. A szervezők pedig dönthetnek úgy, hogy csökkentik a versenyhelyszínre beengedett nézők számára, vagy nemes egyszerűséggel zárt kapuk mögött rendezik meg a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!