Az orosz szervezők remélik, 2019-ben visszatérnek a grid girlök - F1VILÁG.HU

Az orosz szervezők remélik, 2019-ben visszatérnek a grid girlök

A Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői azt remélik, 2019-ben már újra lehetnek rajtrácslányok a versenyeken.

A Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői azt remélik, 2019-ben már újra lehetnek rajtrácslányok a versenyeken.

A száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media az idei szezont megelőzően döntött úgy, lényegében száműzi a csinos hölgyeket az F1-es rajtrácsokról. A döntést azzal indokolták az érintettek, hogy a grid girlök „nem illenek bele az F1 víziójába, és jelenlétük ellenkezik a modern társadalmi normákkal”.

Az Orosz Nagydíj szervezői kezdettől fogva ellenezték a döntést, és rögtön el is kezdtek egyeztetni a sportág tulajdonosával. Így a csinos hölgyek végül megjelentek az Orosz Nagydíjon, igaz, nem szokásos szerepükben.

„Azt gondolom, a Liberty Media döntése igencsak furcsa volt, és sokakat sokkolt” – mondta Szergej Vorobjov, az Orosz Nagydíj versenyrendezője. „Az autóiparhoz hosszú ideje hozzátartoznak a gyönyörű nők.”

„Ami minket illet, rögtön elkezdtünk tárgyalni a Liberty Mediával. Először is úgy gondoljuk, biztonsági szempontból veszélyes, hogy gyerekek állnak a rajtrácson. Másodsorban pedig az orosz nők gyönyörűek, és szeretnénk látni őket az Orosz Nagydíjakon.”

„Megkaptuk a versenyrendezők támogatását, és amikor a Liberty Media képviselői Szocsiba repültek, elkezdtünk egyeztetni. És néhány találkozó után megállapodtunk.”

„A hölgyek ugyanazt a ruhát viselték, mint korábban, bizonyítva ezzel, hogy követjük a tradíciókat. Aktívan jelen voltak a TV-közvetítésekben, és mi, illetve a Forma-1 vezetősége is elégedett volt azzal, hogy a gyerekek és a hölgyek remek kombinációt alkottak.”

A jövőt illetően Vorobjov elárulta, nagyon bíznak abban, hogy a Liberty Media álláspontja 2019-re változik, és tovább enyhítenek a szigorításon.

„Januárban tartják a szokásos meetinget az összes promóterrel, és remélem, hogy hallunk néhány új információt a Liberty Media lányokhoz való hozzáállásáról a 2019-es szezonra.”

Hirdetés

„Ha lesz ilyen jellegű változás, az nagyban lesz köszönhető az oroszországi verseny pozíciójának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!