Friss hírek

Az oroszok megtartanák a májusi versenyidőpontot

Hosszú távon szeretnék megőrizni májusi versenyidőpontjukat az Orosz Nagydíj szervezői.


Hosszú távon szeretnék megőrizni májusi versenyidőpontjukat az Orosz Nagydíj szervezői.

A szocsi versenyt az előzetesen kiadott versenynaptár szerint 2016-ban már nem októberben, hanem április 29 és május 1-je között tartják, miután sikerült megállapodni a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.

Hirdetés
 

Szergej Vorobjev, az Orosz Nagydíj promótere azt mondja, remélik, még sok-sok évig megtarthatják a tavaszi időpontot.

„Az új időpont sokkal jobb számunkra. Ami azt illeti, már az idei évre vonatkozóan is egyeztettünk a májusi időpontról” – mondta a szakember.

„Sajnos végül nem jött össze, de örülünk, hogy 2016-ban már ekkor lesz a versenyünk, és reméljük, hogy még sok-sok évig így lesz.”

„A legfőbb ok az, hogy a május elseje egy hosszú, 9-10 napos pihenőnek a kezdete Oroszországban. Ez az év azon időszaka, amikor az emberek 4-5 napos vakációra, vagy hosszabb pihenőre mennek, szóval nem kell külön szabadságot kivenniük ahhoz, hogy eljussanak Szocsiba.”

„És egészen május közepéig síszezon van, szóval az emberek összeköthetik a Forma-1-et a síeléssel.”

Bár a versenyt egy héttel a bahreini futam után tartják, Vorobjev szerint nem lesznek logisztikai problémák.

„Tavaly is hasonló feladat várt ránk a FOM-mal és partnereinkkel, amikor a japán futamot követően egy héttel következtünk mi” – érvelt a szakember.

„Az még komplikáltabb volt, mivel egy tájfun miatt a felszerelést csak késve tudták elindítani. Ha tehát az első évben sikerült megoldanunk, miért okozna problémát jövőre?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!