Az OSRAM készíti a világ legfényesebb xenon autólámpáját - F1VILÁG.HU

Az OSRAM készíti a világ legfényesebb xenon autólámpáját

HIRDETÉS

Akár 30 százalékkal több fény az úton, a fénykúp akár 20 méterrel is hosszabb lehet


Akár 30 százalékkal több fény az úton, a fénykúp akár 20 méterrel is hosszabb lehet

A Xenarc SilverStar formatervezési díjat kapott az IAA-n

Az OSRAM mostantól a világ legfényesebb xenon autólámpáját kínálja. A szokásos xenonlámpákkal összehasonlítva a Xenarc SilverStar 20 méterrel hosszabb fénysugarat állít elő, és 30 százalékkal több fényt vetít az útra. A frankfurti IAA Nemzetközi Gépjármű-kiállításon a Xenarc SilverStar elnyerte az autómárkák versenyének díját.

Az autólámpák globális piacvezetője az általa gyártott Xenarc SilverStar-ral magasabb szintre emelte a xenon-technológiát. A lámpa innovatív geometriája következtében a fénysugár meghosszabbodik, és így több fény érkezik oda, ahol valóban szükség van rá – például az útra vagy az útjelző táblákra. Ez megnöveli a biztonságot, mivel az akadályok sokkal korábban válnak észlelhetővé.

A Xenarc SilverStar jó benyomást keltett a Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) szakembereiben: a Xenarc SilverStar első díjat nyert az autóipar számára kiírt “Automotive Brand Contest 2011”, első nemzetközi autómárka és design versenyben, a “Tartozékok és Tuning” kategóriában. Ez a verseny az autóiparban a márkamenedzsment, a márkakommunikáció és design kiemelkedő teljesítményeit díjazza. A díjat 2011. szeptember 13-án, a frankfurti IAA-n megrendezett „autódizájnerek éjszakáján” adták át a Xenarc SilverStar-nak.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a járművilágítás terén a xenonlámpákat tartják a csúcsnak. A fényszóróban elhelyezett egyetlen lámpával nemcsak az országúti és a tompított fényt, valamint a kanyarodáshoz szükséges világítást lehet megvalósítani, hanem olyan speciális fényeloszlásokat is létre lehet hozni, amelyek az adott körülmények között az autópályához, a külvárosi, városi forgalomhoz és a rossz időjáráshoz is igazodnak. Mi több, a xenonlámpák rendkívül hatékonyak. Ennek különösen nagy teljesítménynek az oka a kisülés folyamatában rejlik: a gázkeverékben az elektronikusan szabályozott ívkisülés különösen erős fényt hoz létre. Ennek hatására több, mint kétszer annyi fény keletkezik, mint a halogénlámpák spiráljában, és ugyanakkor az energiafogyasztás akár 50 százalékkal kevesebb is lehet.

Az OSRAM Xenarc SilverStar kétféle (D1s és D2S) kivitelben készül. A D2S típusváltozat kettős kiskereskedelmi csomagolásban is kapható (Duo Box). A xenonlámpákat csak képzett szakemberek cserélhetik. A gépkocsi-tulajdonosok a márkaszervizben, vagy jóváhagyott szerelőműhelyekben végeztethetik el a cserét.

Az OSRAM ( Németország, München) a Siemens csoport tagja és egyike a világ két piacvezető fényforrásgyártójának. A cég forgalma a 2010-es üzleti évben 4,7 Mrd Euro volt. Az OSRAM a világítástechnikai ipar high-tech vállalata. Az értékesítés több, mint 70%-a energiahatékony termékekből származik. A globálisan orientált vállalat világszerte 40.000 munkatársat foglalkoztat, 150 országban szolgálja ki vevőpartnereit.

További információért kattintson ide

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!