Az összes F1-es csapat „öszvérautót” épít a 2021-es gumitesztekhez - F1VILÁG.HU

Az összes F1-es csapat „öszvérautót” épít a 2021-es gumitesztekhez

HIRDETÉS
Az összes Forma-1-es istálló „öszvérautóval” segíti majd a Pirelli gumifejlesztési munkát 2020-ban – erősítette meg Mario Isola, az olasz gyártó F1-es főnöke.
F1 McLaren 2021 Pirelli 18 inch tyre test

2021-ben jelentősen átalakulnak a Forma-1- szabályai, ennek keretében pedig bevezetik a 18 colos abroncsokat. A Pirelli ezért az előttünk álló idényben intenzív tesztprogramot teljesít majd, melyből a csapatok is alaposan kiveszik a részüket.

Összesen 25 napot tölt majd el teszteléssel a gyártó, illetve lesz még egy háromnapos teszt Abu Dhabiban a szezon végén.

Ezeken a gumiteszteken az „öszvérautók” alapjait a 2020-as modellek adják majd, azokat az alkalmakat, melyeket még a szezon első versenye előtt ejtenek meg. A Ferrari például február 8-án és 9-én Jerezben dolgozik majd, a teszten Charles Leclerc vezeti az istálló autóját: egyik napon a jelenleg használatos 13 colos, a másikon a jövőre érkező 18 colos gumikat teszteli.

„Sűrű programunk van az idei évre” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke az Autosport című lapnak.

„Nagyon pozitív, hogy mind a 10 csapat megerősítette, előkészít egy „öszvérautót” az idei tesztekre. Ez azért is fontos, mert a szezon végén, Abu Dhabiban lesz egy háromnapos tesztünk, és az összes csapat a 18 colos gumikkal szerelheti fel autóját. És ez a termék validálása szempontjából remek hír, hiszen ez a teszt november végén, december elején lesz.”

„Ha tehát változtatásra van szükség, lesz egy kis időnk. Nem sok, hiszen Ausztráliába március közepén már ellátogatunk, a barcelonai tesztek pedig februárban vannak. De mégis lesz egy kis időnk reagálni, ha szükség van kisebb módosításokra.”

„Nagyon pozitív, hogy az összes csapat tesztel „öszvérautóval”, hiszen azonos szinten lesznek – nem lesz előnyben senki.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!