Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Az RBR duója szabadon harcolhat egymással jövőre

A Red Bull Racing továbbra is szabad utat ad versenyzői előtt, akik az idei évhez hasonlóan, jövőre is szabadon harcolhatnak majd egymással, jóllehet az FIA eltörli a csapatutasítás tiltására irányuló szabályokat a 2011-es idénytől.


A Red Bull Racing továbbra is szabad utat ad versenyzői előtt, akik az idei évhez hasonlóan, jövőre is szabadon harcolhatnak majd egymással, jóllehet az FIA eltörli a csapatutasítás tiltására irányuló szabályokat a 2011-es idénytől.

Az energiaital-gyárosok számára nem csak azért volt kemény az idei szezon, mert kiélezett küzdelmet vívtak ellenfeleikkel a bajnoki címért, hanem azért is, mert nem mindig volt felhőtlen a hangulat a csapaton belül.

Sebastian Vettel és Mark Webber az egész bajnokság során gyepálta egymást, ami a Török Nagydíjon csúcsosodott csak ki igazán, mikor a két csapattárs kiütötte egymást az élen.

Mindezek ellenérére a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy nem változtatnak elveiken, és a csapatutasítás tiltásának feloldása ellenére sem állítanak fel csapaton belüli sorrendet a jövőben.

„Nem gondolom azt, hogy ez bármin is változtatna számunkra” – mondta a szakember az Autosportnak az FIA döntéséről, miszerint a jövő évtől semmi nem tiltja a csapatutasítás alkalmazását a Forma-1-ben.

„Úgy fogunk nekifutni a következő bajnokságnak, hogy továbbra is egyenlő bánásmódban részesítjük versenyzőinket, akik szabadon harcolhatnak majd egymással, ahogy azt az idei évben is tehették.”

„Az a fontos számunkra, hogy mit csinálnak a versenypályán. Mindkét pilótánkért a lehető legjobb tudásunk szerint dolgoztunk az idei évben, és jövőre is pontosan ezt fogjuk tenni.”

Horner azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata megfelelően kezelte az idei évben felmerült problémákat és vitákat, ezért úgy is érzi, hogy nincs mit sajnálnia.

„Ez a Forma-1, ez a sport” – folytatta. „Mindig tanul az ember, legyen az csapat, legyen az versenyző.”

„Nem vagyunk régóta itt, azonban nagyon rövid időt alatt nagyon hosszú utat tettünk meg, és most azon kell lennünk, hogy építkezve ezekre a sikerekre, egy még erősebb csapatként kezdhessük meg a jövő évet, mint a sportág jelenlegi világbajnoka.”

„Különleges érzés lesz számunkra úgy megérkezni a szezonnyitónak helyet adó Bahreinbe, hogy a mi autónkon díszeleg majd az egyes rajtszám, és a bokszutca élén leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS