Az STR az év végén dönt versenyzői felállásáról - F1VILÁG.HU

Az STR az év végén dönt versenyzői felállásáról

A Scuderia Toro Rosso egyelőre még nem kíván döntést hozni jövő évi versenyzői felállását illetően, és a vezetőség elmondása szerint majd csak az év végén nevezi meg, kikkel fog nekivágni a 2012-es bajnokságnak a Forma-1-ben.


A Scuderia Toro Rosso egyelőre még nem kíván döntést hozni jövő évi versenyzői felállását illetően, és a vezetőség elmondása szerint majd csak az év végén nevezi meg, kikkel fog nekivágni a 2012-es bajnokságnak a Forma-1-ben.

Azt követően, hogy az anyacsapat, a Red Bull Racing a hétvégén megerősítette, hogy Mark Webber lesz Sebastian Vettel csapattársa a jövő évben, a Toro Rossón a sor, hogy véglegesítse felállását a jövő évre.

Jaime Alguersuari és Sebastien Buemi mellett a jelenleg a HRT-nél versenyző, ám a Red Bull támogatását élvező Daniel Ricciardo pályázik még eséllyel a jövő évi versenyzői ülésre, ám a vezetőség egyelőre kivár a döntéssel.

„Ami a jövő évet illeti, egyelőre nagyon nehéz erről mit mondani, hiszen meg kell várnunk a szezon végét, és ez általában egy olyan döntés, ami a Red Bullnál születik” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost az Autosportnak.

„Először össze kell ülnünk, meg kell beszélnünk az egyes versenyzők teljesítményét, és aztán döntést hozunk a felállásról. Jelenlegi versenyzőink kiváló munkát végeznek. Buemi remekül kezdte az évet, sok pontot szerzett az első versenyeken, aztán nem volt szerencséje.”

„Alguersuari az elején volt balszerencsés a gumikkal, amiket nem tudott megfelelően használni. Azonban most, Valenciától már jobban ismeri a gumikat, és a teljesítménye drámaian feljavult szerencsére.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól Ricciardo teljesítményéhez, Tost így felelt: „Daniel egy igen magasan képzett és tehetséges versenyző. A péntek reggeli edzéseken kapott lehetőséget tőlünk, és gyorsan alkalmazkodott, elégedettek voltunk a teljesítményével.”

„Kiváló technikai visszajelzéseket adott, a marketing munkát is jól végezte, a sajtóval is megfelelően kommunikált. Most a HRT-nél versenyez, ami nagyon fontos, hiszen versenyeket teljesíthet, amiken sokat tanulhat és tapasztalatot szerezhet.”

Tost azt is elmondta, hogy Jean-Eric Vergne is képben van náluk, aki jelenleg a Formula Renault 3.5 bajnoki címéért harcol. A francia versenyző nagy valószínűséggel vezetési lehetőséget kap majd a Red Bulltól a fiatal versenyzők tesztjén Abu Dhabiban.

A csapatfőnök azonban elmondta, hogy a fiatal tehetség csak a tartalékversenyzői posztra pályázhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!