Az új elnök „a következő szintre” emelné az F1-et

A következő szintre emelné a Forma-1-et a királykategória új elnöke, Chase Carey, aki szerint a Liberty Media hatalomátvétele a rajongók és a csapatok javát szolgálja majd.


A következő szintre emelné a Forma-1-et a királykategória új elnöke, Chase Carey, aki szerint a Liberty Media hatalomátvétele a rajongók és a csapatok javát szolgálja majd.

Az amerikai médiaóriás nemrég jelentette be, mintegy 8 milliárd dollár értékben vásárolja fel a száguldó cirkusz többségi tulajdonjogát, a Forma-1 elnöki pozíciójában pedig a továbbiakban Chase Carey, a 21st Century Fox alelnöke tevékenykedik a továbbiakban.

Carey 1994-ben komoly szerepet játszott az amerikai Fox Sports TV elindításában, amikor még ügyvezetőként tevékenykedett a Foxnál, tapasztalata pedig aranyat érhet a Forma-1 számára.

A szakember azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy globális szinten tovább javítsanak a Forma-1-en.

„A Forma-1 kétségkívül egy elképesztő sikersztori, főleg Bernie Ecclestone-nak köszönhetően, aki évtizedeken át vezette ezt az üzletet” – mondta a szakember.

„Alig várom már, hogy együtt dolgozzam vele, és mindketten egyetértünk abban, hogy lehetőség van az üzlet gyarapítására, és el tudjuk juttatni azt a következő szintre.”

„És hogy mit tekintünk lehetőségnek? Azt, hogy tovább javíthatjuk ezt a sportot a rajongók, a csapatok, a partnerek és a résztulajdonosok javára azáltal, hogy növeljük a Forma-1 promócióját és marketingjét.”

„Megerősítjük a tartalmak terjesztését – különösen a digitális világban. Ez ugyanis jelenleg a bevételek nagyon kis százalékát teszi ki. Alakítjuk továbbá a versenynaptárat, szélesebb körű kereskedelmi partnerségeket hozunk létre, beleértve a szponzori megállapodásokat is. A Liberty élő események és digitális szolgáltatások területén szerzett szakértelmét kihasználva még nagyszerűbbé tehetjük az eseményeinket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS