Friss hírek

Az új F1-es pályáknak „nagyszerű” versenyeket kell produkálniuk

Fotó: Mercedes

A Forma-1 elnöke, Chase Carey világossá tette, csak akkor kerülnek be a versenynaptárba új versenypályák, ha azok egyértelműen izgalmas versenyeket tudnak majd produkálni a jövőben.

A száguldó cirkuszt az elmúlt években rengeteg kritika érte amiatt, hogy számos pálya csak azért került be a programba, mert az adott ország hajlandó volt rengeteg jogdíjat kifizetni az F1-es versenyrendezésért cserébe, miközben a felépített aszfaltcsík képtelen volt kellően izgalmas versenyt produkálni.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media változtatna ezen a gyakorlaton: Chase Carey elárulta, a prioritás számukra az, amit a helyszínek kínálni tudnak a rajongóknak.

Az elmúlt hetekben napvilágot látott a hír, a jövőben a Forma-1 ellátogathat Miamiba és Vietnámba is, Carey pedig leszögezte, ezek a helyszínek csak akkor kerülnek bele a versenynaptárba, ha garantálni tudják az izgalmas vonalvezetést.

„Számos dolog nagyon fontos számunkra” – mondta a Forma-1 elnöke hétfőn.

„Először is szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy ez jó tesz a versenyzésnek. Miközben felépítünk mindent, az egész azzal kezdődik, hogy olyan pályánk legyen, amely nagyszerű versenyt produkál.”

„Ma vannak olyan pályák, melyeken dolgoznunk kell, mert nem éppen a legizgalmasabb versenyzést produkálják. És vannak mesés helyszínek. Mi olyan pályákat akarunk, melyek mesés versenyeket produkálnak.”

„Másodsorban pedig olyan helyszíneket szeretnénk, melyek magukkal ragadják a világot. A világ nagyvárosaiban vagyunk jelen.”

Carey elárulta, a Forma-1-nek meg kell oldania az előzésekkel kapcsolatos problémákat. A szakember nem kerget illúziókat, jól tudja, hogy a 2019-re tervezett változások nem jelentenek gyógyírt.

„Az előzés kétségkívül probléma, és azt gondolom, jól tudjuk, hogy azok a lépések, melyeket 2019-re megteszünk az FIA-val, még nem jelentenek gyógyírt – csupán lépések. A 2021-es változások jóval szignifikánsabbak lesznek.”

„Nem akarjuk elveszíteni az aerodinamikai aspektust, mely annyira látványossá teszi az F1-es versenyzést, de úgy hisszük, hogy tennünk kell valamit annak érdekében, hogy javítsunk az előzéseken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!