Az új Ferrari és McLaren is átment az FIA töréstesztjén

SF71H launch, presentation, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Forma-1 két legpatinásabb csapata mikor mutatja be a nagyközönségnek vadonatúj modelljét: a McLaren autójáról február 14-én, a Ferrariéról egy nappal később, 15-én hull majd le a lepel.

Az F1VILÁG.HU úgy tudja, a Ferrari és a McLaren új versenygépe is sikerrel teljesítette csütörtökön az FIA által kötelezően előírt törésteszteket, akárcsak a Toro Rosso 2019-es autója.

A Forma-1 szabályai egyébként jó néhány éve szigorodtak: a téli teszteken kizárólag olyan autóval lehet részt venni, ami teljesítette a szövetség töréstesztjeit.

Az első téli gyakorlást február 18-21. között tartják majd Barcelonában, míg a második tesztre február 26. és március 1. között kerül sor – ugyancsak a katalán ringen.

A Motorsport.com című internetes lap olasz kiadása egyébként úgy tudja, a Ferrari igencsak elégedett a jelenleg még csak 670-es kódnéven futó új versenyautó szélcsatornás tesztjeivel. A lap szerint a vörösök – akárcsak a Mercedes – képesek voltak visszanyerni az új szabályok miatt elveszített leszorítóerő-mennyiséget, így hasonló aerodinamikai értékeket produkáltak, mint az elmúlt évben.

A Ferrarinál egyébként most nekiláttak a második versenyautó építésének is, mellyel majd a második előszezoni teszten gurulnak pályára.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!