Friss hírek

Az új Mercedes is elhasalt az FIA töréstesztjén

Nemcsak a Red Bull, hanem a Mercedes autója sem ment még át a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjein.

Miközben a Red Bull RB18-as kódjelű versenyautója a hírek szerint a frontális töréstesztet nem tudta teljesíteni, addig olasz sajtójelentések szerint a Mercedes W13-as modellje az oldalirányú teszten bukott el.

Úgy tudni, a tesztre néhány nappal ezelőtt került sort, a barcelonai tesztek előtt pedig meg kell majd ismételni azt, hiszen a sikeres teljesítés előfeltétele annak, hogy az autót pályára vigyék a hivatalos felkészülés során.

Hirdetés
 

Olasz lapértesülések szerint a Mercedes egy meglehetősen extrém megoldással próbálkozott, most viszont a „B-tervhez” folyamodnak, pánik azonban nincs, a csapatnál tudják ugyanis, hogyan orvosolják a problémákat.

A Mercedes február 18-án mutatja be új versenyautóját a nagyközönségnek, majd Spanyolországba, a barcelonai tesztre utaztatja azt.

A tavalyi világbajnokságot a 3. helyen végző Ferrari egyébként még decemberben teljesítette az FIA kötelező töréstesztjeit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!