Friss hírek

Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes

Az új motorérában is a Petronas lesz a Mercedes üzemanyag-beszállítója – erősítette meg a német istálló szerdán, hivatalos közleményben.

A maláj vállalat 2010 óta támogatja a Mercedes Forma-1-es csapatát, az elmúlt közel 13 teljes idény során pedig 8 konstruktőri és 7 egyéni világbajnoki címet, összesen pedig 115 futamgyőzelmet szereztek közösen az autósportok csúcsosztályában.

Miközben az idén megkezdődött új érának is közösen vágtak neki a felek az F1-ben, az együttműködést az új, 2026-ban érkező motorszabályok mellett is folytatják majd – ezt szerdán jelentették be.

Hirdetés
 

Hogy pontosan hány évre szól az együttműködés, az a kiadott közleményből nem derül ki, az azonban igen, hogy 2026-tól kezdve több éven át üzemanyagszállítója lesz a Petronas a Mercedesnek, és közösen vágnak bele a néhány éven belül már kötelezően használandó, 100 százalékban fenntartható versenybenzin kifejlesztésének.

A teljesen mértékben fenntartható üzemanyagokat várhatóan 2027-től vezetik be az F1-ben, a száguldó cirkusz pedig 2030-ra szeretne teljes mértékben karbonsemlegessé válni. Jelenleg egyébként E10-es üzemanyagot használnak a csapatok a királykategóriában, 10 százalékban tehát bioetanolt tartalmaz a benzin, ami már eleve csökkenti a versenyautók széndioxid-kibocsátását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!