Az új motorformula miatt tér vissza a Honda - F1VILÁG.HU

Az új motorformula miatt tér vissza a Honda

HIRDETÉS

Az új motorformula bevezetése inspirálta arra a világ egyik legnagyobb autógyártóját, a Hondát, hogy 2015-ben motorszállítóként visszatérjen a Forma-1-be.


Az új motorformula bevezetése inspirálta arra a világ egyik legnagyobb autógyártóját, a Hondát, hogy 2015-ben motorszállítóként visszatérjen a Forma-1-be.

A japán manufaktúra szerdán jelentette be, hogy a McLaren partnereként 2015-ben visszatér az autósportok csúcsosztályába.

A Honda elnöke, Takanobu Ito elismerte, az új, környezetbarátabb technológia bevezetése kulcsszerepet játszott döntésükben.

„A Forma-1 az új szabályok bevezetéséről szól, melyek megkövetelik a kisebb, turbófeltöltésű motorokat, valamint az energia-visszanyerő rendszereket – ezek pedig pontosan illeszkednek azokhoz a környezetvédelmi technológiákhoz, melyek a sorozatgyártású autókba kerülnek” – mondta a szakember.

„Ennek eredményeképp sokkal több visszajelzésre számítunk a versenyzés területéről, melyek hasznosak lehetnek az utcai autók gyártásában – és vica versa.”

„Amint láttuk, hogy a Forma-1 által felvett irányvonal jobban illeszkedik a Honda elképzeléseihez, fiatal mérnökeink elkezdték kifejezni szenvedélyüket a Forma-1 új kihívásai iránt.”

Ito elismerte, a Forma-1-be való visszatérés világszerte javíthat a Honda imázsán.

„El kell ismernünk, hogy világszerte számos rajongó és ügyfél azért támogatott minket, mert inspirálták őket azok a kihívások, melyekkel megbirkózott a Honda, nem is beszélve a győzelmekről.”

A szakember hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a japán vállalat a McLaren partnereként hamar rátalál a győztes útra.

Hirdetés

„Számomra nagyon frusztráló volt, hogy legutóbb úgy kellett hátat fordítanunk a Forma-1-nek, hogy nem értünk el kielégítő eredményeket. Sajnálom, hogy nem tudtunk megfelelni a rajongók elvárásainak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!