Az új szabályok döntenek Alonso jövőjéről

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, attól függ majd, hogy 2017 után is marad-e a Forma-1-ben, hogy mennyire élvezi a jövő évi, alaposan átalakuló versenyautók vezetését.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, attól függ majd, hogy 2017 után is marad-e a Forma-1-ben, hogy mennyire élvezi a jövő évi, alaposan átalakuló versenyautók vezetését.

2017-ben jelentősen megváltoznak a technikai regulák az F1-ben, minek következtében a versenyautók is teljesen megújulnak, körönként pedig akár 5-6 másodperccel is gyorsabbak lehetnek.

Alonso jelenleg érvényben lévő szerződése 2017 végéig szól a McLarennél, egyelőre azonban még nem tudja, hogy marad-e a száguldó cirkuszban ezt követően.

„Az autók sokkal lassabbak, mint pár éve – az embernek az az érzése, hogy folyton spórolni kell az üzemanyaggal, a gumikkal, az akkumulátorokkal. Folyamatos spórolás van, ami ellenkezik a versenyző ösztöneivel – azzal, hogy a padlóig nyomja a gázpedált” – mondta a spanyol.

„Szóval az, hogy maradok-e a Forma-1-ben, a jövő évi szabályoktól függ, hiszen az autók teljesen mások lesznek. Ha élvezetes lesz vezetni őket, és olyan érzésem lesz, hogy a határon kell autóznom, akkor nem lesz probléma a maradás.”

„De ha folytatódik a spórolás, akkor majd meglátjuk…”

Alonso kifejtette, a McLaren teljesítménye nem lesz hatással a döntésére.

„A szerződésem a jövő év végéig szól a McLarennél, és aztán majd elgondolkodom rajta. De az eredményekhez semmi köze nem lesz, sokkal inkább arról szól majd az egész, hogy mennyire érzem jól magam a kormány mögött.”

„Az elmúlt két év során, a nulláról indult projekt felépítése közben remekül éreztem magam, és sokat tanultam. Együtt fejlődni a McLarennel és a Hondával hatalmas kihívás versenyzőként. Ha azt érezném, hogy versenyeket kell nyernem, vagy nem lenne vb-címem, akkor másmilyen nyomást éreznék magamon, vagy türelmetlenebb lennék, de az én esetemben ez egy csodálatos kihívás, amiben most érintett vagyok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!