Az új technikai igazgató megtalálása a Williams egyik legfőbb feladata - F1VILÁG.HU

Az új technikai igazgató megtalálása a Williams egyik legfőbb feladata

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapata számára az egyik legfontosabb tennivaló az, hogy megtalálja új technikai igazgatóját – erről beszélt az istálló nemrég kinevezett csapatfőnöke, James Vowles.
James Vowles (GBR), Team Principle, Williams Racing.
Formula One Testing, Day One, Thursday 23rd February 2023. Sakhir, Bahrain.

A brit szakember Jost Capito helyét vette át a Williams élén, ám nemcsak a csapatfőnöki pozíciót érintően történt változás, távozott ugyanis még decemberben FX Demaison technikai igazgató is. Az ő helyét egyelőre senki sem vette át, a feladatokat felosztották a csapat meglévő tagjai között, hosszú távon azonban ez természetesen nem egy ideális állapot.

Vowles egyik legfőbb feladata ezért most az, hogy felépítse azt a struktúrát, mellyel versenyképes tud lenni a Williams – ehhez pedig természetesen elengedhetetlen egy új technikai igazgató kinevezése.

„Azt gondolom, a leglényegesebb dolog az, hogy momentán technikailag nincs meg a struktúránk az elvégzett átalakítások eredményeképp” – magyarázta a szakember. „Az első számú feladat egy megfelelő struktúra kialakítása a technikai igazgató, illetve az aerodinamikai vezető tekintetében. Egy szervezetnek egyértelműen szüksége van ezekre, hogy előrébb tudjon jutni.”

„Aztán pedig meg kell érteni, hol is tart a Williams. Nekem megvolt az az előnyöm, hogy egy olyan szervezetnél voltam, ahol, ha kellett valami, kérted, és megkaptad. Megvolt mindenünk, amit csak el lehet képzelni. Ez éles ellentétben áll azzal, ahol most vagyok, főleg a költségplafon idejében, amikor is nagyon nehéz kérni, vagy kifizetni azt, amire szükséged van.”

Bár jelenleg nincs technikai igazgatója a Williamsnek, Vowles azt mondja, képesek átvészelni az átmeneti időszakot, és nem kell elkapkodniuk a döntést.

„Van egy erős szervezetünk, amely technikai igazgató nélkül működik ma. Ott van egy autó a pályán, ami meg van építve, a csapat pedig hihetetlen munkát végzett a télen, hogy ezt megvalósítsuk. Ami világos, hogy nem rövidtávra kell valaki a pozícióba, hanem hosszú távra – és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a megfelelő embert választjuk. Tudom, hogy ezzel nem adok választ arra, hogy mi a határidő, de nem fogjuk elsietni a döntést. A lényeg, hogy megbizonyosodjunk arról, megtaláljuk a megfelelő személyt, aki hosszú távon passzol a szervezetükbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az új technikai igazgató megtalálása a Williams egyik legfőbb feladata
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!